El Grup de Recerca GRI-AFIRS lidera un estudi sobre l’impacte del suc de remolatxa en el rendiment esportiu

El Grup de Recerca sobre activitat física i salut GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut col·labora amb l’equip de competició de rem de Badalona del Club Nàutic Bétulo en un estudi sobre l’efecte del suc de remolatxa com a suplement d’alt nivell per millorar el rendiment esportiu.

En el marc d’aquest estudi, vuit atletes de l’equip masculí de rem van visitar els dies 8 i 15 de febrer el laboratori LARS de l'edifici TCM6 per realitzar una prova de 2.000 metres a contrarellotge en remergòmetre, juntament amb l’anàlisi de gasos, per avaluar la resposta fisiològica a l’esforç. L’objectiu de l’estudi és comprovar l’efecte ergogènic que té prendre un suplement de suc de remolatxa tres hores abans de l’esforç per veure els efectes positius del nitrat, un component químic que la remolatxa té en grans concentracions.

La investigació la lidera el professor Manuel V. Garnacho amb el suport de Guillem Palau, estudiant del Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva, i Marina Berbel, dietista-nutricionista del Club Nàutic Bétulo. De fet, la recerca es basa en un estudi previ d’aquest mateix grup de recerca, publicat a l’octubre del 2018 a la International Society of Sports Nutrition, on s’analitzaven els efectes d’una dosi única de remolatxa en el rendiment de la prova de temps de ciclisme en el llindar de ventilació d’intensitat en triatletes masculins.