El Grup de Recerca SSIT presenta quatre comunicacions al Congrés de Música i Cultura Audiovisual MUCA

Professors investigadors i col·laboradors del Grup de Recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus presenten quatre comunicacions al VI Congrés Internacional de Música i Cultural Audiovisual MUCA, que se celebra d’avui i fins al dissabte 16 de febrer a la Universitat de Murcia.

Concretament, Robert Barti, Fernando Maldonado i Jordi Roquer han intervingut avui amb "Hacia una interpretación psicoacústica del paisaje sonoro urbano: un reto en equipo", on s’avalua la contaminació acústica dels paisatges sonors urbans i la tipologia de sons que més ens afecten. 

Daniel Torras, coordinador del grup de recerca, ha seguit amb la presentació "Tengo playlist, luego existo. Conjugando comunicación y escucha musical mediada", que planteja una aproximació des de les teories de la comunicació a l’ús i les funcions de les playlists en la línia dels nadius digitals. Mauricio Rey ha exposat "Tweens, música e Internet: El consumo musical más allà del control parental", on analitza les modalitats de consum i escolta musical del nínxol específic dels tweens, nens entre la infància i l’adolescència. Finalment, Santos Martínez presentarà demà "Enfoques analíticos de la música de las películas de Batman", on s’analitzen els tipus de música i de narrativa al voltant dels superherois.

L’objectiu del congrés MUCA és potenciar l’intercanvi i difusió de coneixements professionals i investigadors de l’univers audiovisual i sonor mitjançant l’anàlisi, la reflexió i la crítica de la música com a cultura en les últimes dècades.