Les Jornades Científiques de Mataró premien les millors propostes d'estudiants de secundària

El TecnoCampus no ha volgut faltar enguany a la cita de les Jornades Científiques de Mataró, que han arribat a la 18a edició, i que són una iniciativa de diversos professors de la ciutat per promoure la ciència. Les circumstàncies de la pandèmia han obligat enguany a adoptar un format online, en què l'acte d'entrega dels premis es va fer a través de Mataró Audiovisual.

El TecnoCampus dona suport a aquesta iniciativa des de fa anys. La directora de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va intervenir en la benvinguda de l'acte, destacant l'aposta del parc per les enginyeries, que es donaran a conèixer en la jornada de portes obertes que se celebrarà el 10 d'abril. Bernadó va posar especial èmfasi en el foment de les vocacions tecnològiques: "Faig una crida al talent femení, que participi també en la ciències, on ens cal el punt de vista de tots per resoldre els problemes complexos que vicim avui en dia".

El TecnoCampus va lliurar, així mateix, els premis de la segona edició del concurs "Curts de Ciències", en el qual han participat com a jurat, en representació del TecnoCampus, les professores Sònia Llorens i Maria Armiñana, ambdues vinculades a la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, i el cap de comunicació i màrqueting, Oriol Ribet. Els treballs premiats van ser Zoë Aceituno Baeza, pel curtmetratge “Encara no es tard, tenim solucions”, alumna de l'Escola Pia Mataró; i Lara Segovia Bornàs, del centre Thos i Codina, també pel seu treball sobre el canvi climàtic.
 

Podeu llegir la crònica sobre l'acte d'entrega dels premis, en què la cloenda va anar a càrrec de l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, publicada a La Vanguardia