La professora Cristina Steegmann Pascual va ser premiada amb el Premi Dona TIC 2020 en la categoria de divulgació

El passat 13 d´octubre al Palau de Pedralbes de Barcelona, coincidint amb el dia d´Ada Lovelace, considerada  la primera dona programadora de la història, tot i que ella era matemàtica de formació, es van concedir els Premis DONA TIC 2020, convocats pel Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Aquests premis tenen el doble objectiu de reconèixer i divulgar el paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i d’oferir referents a nenes i noies per animar-les a dedicar-se a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i a assumir posicions de lideratge en el sector.

Enguany va haver-hi 85 candidatures presentades a les diverses categories d’aquesta sisena edició del premi, que s’ha consolidat com a referent a l’hora de reconèixer i divulgar la feina de les estudiants i professionals catalanes en l’àmbit tecnològic.

Cristina Steegmann Pascual, professora associada a l´Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, va ser premiada amb el Premi Dona TIC 2020 en la categoria de divulgació.

Cristina Steegmann Pascual és llicenciada en Matemàtiques per la UAB i doctora en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universiat Oberta de Catalunya. Ha fet la implementació de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’institut Eugeni d’Ors (on desenvolupa la seva feina principal), que ha esdevingut un centre d’estudis de referència al Barcelonès Nord. L’institut està situat al barri de Sant Roc, a Badalona, amb un alumnat d’alta complexitat. La seva principal motivació és difondre les TIC com a eina innovadora i motivadora per millorar l’ensenyament, reduir l’absentisme escolar i fomentar la continuïtat dels estudis, especialment entre les noies.