La professora Matilde Martínez guanya la Beca Santander W50 de formació d’alt rendiment a dones directives de tot el món

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Matilde Martínez, que també és directora del CreaInnova Institute i de l'Innovation Factory Institute, ha estat una de les guanyadores de la Beca Santander W50, que reconeix les dones directives de tot el món.

Es tracta d'un programa creat per Banc Santander i UCLA Anderson Executive Education amb l'objectiu de proporcionar formació d'alt rendiment a dones directives amb gran capacitat de lideratge per ocupar càrrecs en l'alta direcció i els consells d'administració de les empreses.

Martínez reconeix que tot i que hi havia moltes candidatures, va decidir presentar-se perquè "UCLA és una universitat de molt prestigi i de molt nivell tant pels continguts del programa com pel caràcter internacional". En aquest sentit, Martínez rebrà durant tres mesos formació en matèries essencials per a les líders del futur: lideratge estratègic, intel·ligència organitzativa, govern corporatiu, estratègia empresarial, negociació, mentoring i networking.

Segons un anàlisi realitzat per l'Organització Internacional del Treball (OIT) l'any 2014, a partir d'enquestes a 13.000 companyies de setanta països, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis d'entre un 5% i un 20%. Tot i així, prop d'un 60% de les corporacions analitzades no tenen dones a la junta directiva i menys del 5% estan dirigides per una dona. Martínez, en aquest sentit, assegura que "la dona aporta un nou estil de lideratge basat en la comunicació, el treball en equip, la capacitat per gestionar les emocions i la innovació creativa".