L’aplicació myHEALTH WATCHER, premiada a les jornades R+D+I TIC Salut i Social d’enguany

L’aplicació myHEALTH WATCHER, desenvolupada per l’empresa Cube Technology,que ajuda a l’alimentació saludable,va ser escollida per la Universitat de Vic com a millor projecte disruptiu del 2018 durant les jornades R+D+I TIC Salut i Social, que van tenir lloc els passats dies 27 i 28 de setembre a la capital d’Osona.

Joan Gil, CEO de myHEALTH WATCHER va explicar als participants de les jornades el funcionament de l’algoritme que dona nom a l’app i que ajuda els usuaris a interpretar les etiquetes dels productes d’alimentació envasats. Aquest algoritme relaciona el perfil personal de l’usuari amb els ingredients i la informació nutricional dels productes d’alimentació envasats, així com amb l’activitat física del propietari del mòbil i ofereix un resultat que es visualitza seguint el codi universal del semàfor: verd si el producte és convenient segons les dades de salut de l’usuari i les de la seva família, groc si cal consumir-lo amb moderació, i vermell si no els convé. En tots els casos, l’algoritme ofereix recomanacions d’altres productes que s’ajusten millor al perfil de salut de l’usuari, i aporta  informació del seu contingut en sal, sucre i greixos saturats, en una clara aposta per la prevenció de les malalties d’origen cardiovascular.

Gil va rebre el premi de mans de Marina Geli, exconsellera de Salut de la Generalitat i coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic.