Luis Martín Cabiedes es reuneix amb els membres del Club d’Inversió TecnoCampus

Privalia, Olé, MyAlerts, Acceso i BlaBlaCar són algunes de les start-ups d’èxit per les quals ha apostat Luis Martín Cabiedes, destacat inversor privat en empreses emergents. El TecnoCampus va acollir dilluns 30 de maig una trobada entre Cabiedes i membres del Club d’Inversió TecnoCampus, en el marc d'un conjunt de sessions monogràfiques exclusives a càrrec d’experts en inversió privada. Cabiedes també és fundador, juntament amb el seu germà, de Cabdiedes & Partners, firma d’inversió especialitzada en nous projectes d’internet.

“És fonamental invertir amb les estadístiques a favor teu i no en contra”, va afirmar Cabiedes. En aquest sentit, va explicar que el més normal és que si inverteixes en deu empreses, vuit fracassin i obtinguis beneficis en dues. Dins d’aquestes vuit empreses restants, aproximadament quatre d’elles acostumen a ser idees de negocis valorades com un èxit per a l’emprenedor i socialment bones però no des del punt de vist de l’inversor ja que el seu objectiu és recuperar i superar la quantitat monetària invertida en el projecte. Per aquest motiu, Cabiedes considera que “un inversor no només ha de ser capaç de veure quins projectes són viables sinó quins donaran beneficis”. Per altra banda, va recordar als assistents que com a inversor també s’ha de ser racional, no enamorar-se d’un producte o d’un client: “Un inversor ha de poder mantenir la distància per poder dir que no”. I és que en certa manera, és justament l’inversor qui a vegades també aporta aquest toc de realitat a l’emprenedor sobre el seu projecte.

En els quinze anys que porta en aquest negoci ha realitzat més de 74 inversions, encara que no totes han funcionat. Cabiedes va reconèixer que després d’un triatge relativament fàcil d’entre un gran nombre de projectes, l’anàlisi cada cop ha de ser més exhaustiu malgrat l’entorn incert: “Realment no pots saber res segur ja que l’èxit o el fracàs no només depèn de l’emprenedor sinó de múltiples factors externs”. “Davant el dubte, és millor pecar d’invertir en moltes empreses”, va concloure Cabiedes. Va recomanar que a l’hora d’invertir és millor començar diversificant molt i guardar un fons de reserva d’aproximadament la meitat per a etapes posteriors, per als bons projectes.

Llicenciat en filosofia, Luis Martín Cabiedes és MBA en Business Administration. El 1989 es va incorporar al grup Europa Press, on va ser el copresident durant dotze anys, una etapa determinant per al seu futur com a inversor en empreses emergents del sector d’internet. A partir del 1998 va començar a invertir en star-ups tecnològiques.