Mataró Audiovisual fusiona la ràdio i la tele municipals en un nou espai al TecnoCampus

L’alcalde, David Bote, i el president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez, van visitar la setmana pasada les obres d’adequació de les instal·lacions que acolliran el nou mitjà públic Mataró Audiovisual, resultant de la integració d’m1tv i Mataró Ràdio. La seu del nou mitjà està situada a l’edifici universitari del TecnoCampus (TCM1) i s'hi accedirà des del carrer Tordera, on fins ara hi havia les instal·lacions de la televisió pública.

El projecte d’adequació dels espais inclou la incorporació d’un estudi plató apte per fer programes híbrids per a ràdio i televisió; d'un estudi de ràdio i d'una cabina “self” de ràdio des d’on poder realitzar butlletins, entrevistes etc. També s’habiliten nous espais per a la redacció, administració, recepció, sala de racks emmagatzematge.

L’adequació dels espais ha contemplat la recuperació d'elements constructius dels estudis que tenia Mataró Ràdio al Centre Cívic del Pla d’en Boet, com les portes acústiques amb visors i els visors acústics.

El projecte d’adequació de les instal·lacions ha estat redactat per l’estudi Xavier Sales, Arquitectes Associats, SLP. Les obres s’han adjudicat a Construccions DECO SA per un import de 206.272,72 € (IVA inclòs).


Distribució de les instal·lacions

L’espai, de 208.90 m², està distribuït en planta baixa i primer pis. A la planta baixa hi ha la recepció, la redacció, la sala de racks refrigerada, la sala de control d’emissió de la televisió, una nova zona d’emmagatzematge i una nova escala d’accés a la primera planta. També a la planta baixa, com fins ara, hi ha els platós de televisió i els estudis de ràdio, que s'usaran conjuntament amb els estudiants del Grau en Mintjans Audiovisuals, amb el qual es volen potenciar les sinergies.

Al primer pis hi ha l’àrea d’administració, la sala de reunions i de direcció, i la zona d’estudis, que compta amb un aïllament acústic especial. En aquesta zona, compartida amb la Universitat, ja que s’hi han mantingut sales de postproducció i el control del plató, s’hi ha construït: un nou estudi plató i el seu control tècnic; un estudi de ràdio amb el seu control; una cabina de ràdio per a informatius i l’accés al control de realització de la televisió.

L'11 de setembre, inici de les emissions

El nou mitjà de comunicació resultant de la integració d’m1tv i Mataró Ràdio, gestionat per l’EPE Mataró Audiovisual, iniciarà les emissions regulars el proper 11 de setembre, data en què posarà en funcionament la nova programació, que ha estat treballada per una comissió formada per un grup de professionals, tots ells lligats als actuals mitjans públics Mataró Ràdio i m1tv.

Els objectius del procés d’integració, que s’ha treballat a través d’una comissió liderada per l’Àrea de Serveis Personals, són guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; i incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa.