Minoryx inicia el primer tractament d’un pacient amb Ataxia de Friedreich a l’hospital La Paz

L’empresa ubicada al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties òrfenes, ha iniciat el primer tractament amb el fàrmac leriglitazona (“MIN-102”) a un pacient amb Ataxia de Friedreich (Frda). Es tracta d’una malaltia estranya, neuromuscular degenerativa i genètica que ocasiona dany progressiu al sistema nerviós.

Aquest primer pacient va començar a prendre la dosis a finals de l’abril a l’Hospital Universitari La Paz de Madrid. Paral·lelament, l’estudi també està reclutant pacients en el Brain and Spine Institute de París (França), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, l'Hôpital Erasme-ULB de Brussel·les (Bèlgica), i la Universitätsklinikum RWTH d’Aachen (Alemania).

Marc Martinell, CEO de Minoryx, ha comentat el següent: “Hi ha una sòlida justificació per desenvolupar leriglitazona en aquesta indicació. Actualment, estem explorant diferents malalties estranyes que afecten el sistema nerviós central en les quals leriglitazona podria beneficiar als pacients”.

Llegeix la notícia sencera a Fedaes i a PlantaDoce.