Minoryx Terapeutics rep la designació de Droga Òrfena de la Comissió europea pel leriglitazone per al tractament de l’ Ataxia de Friedreich.

La biotecnològica amb seu al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares o minoritàries, ha rebut la designació de "Droga òrfena" pel Leriglitazone, un medicament pel tractament de la malatia ataxia de Friedreich.

L’ataxia de Friedreich és una severa, rara i genètica malaltia neurodegenerativa caracteritzada per la pèrdua de coordinació i força de múscul. Els malalts avui compten nomès amb tractaments simptomàtics per abastar la seva malaltia.L’ataxia de Friedreich afecta unes 40.000 persones globalment i té l’ inici entre els 5 i 18 anys d'edat.

Llegir més

El proper 12 de desembre a partir de les 18 h al hall de TCM3, se celebrarà un "After work" patrocinat per Minoryx per recaptar fons per la Marató de TV3, dedicat aquest any a malalties. minoritàries. Entre totes les persones que facin una aportació, es sortejarà un iPad al final de l’esdeveniment.