Nou curs sobre COVID-19 adreçat a centres geriàtrics

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, impulsen un curs pioner dirigit als professionals sanitaris de l´àmbit geriàtric del Maresme que té com a objectiu proporcionar-los coneixements i eines per millorar la capacitat d´atenció a la gent gran davant del COVID-19. El curs formarà principalment en el cribratge, valoració i/o intervenció de la insuficiència respiratòria, però també en les síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfunció deglutòria i la rehabilitació posterior de l’estat funcional.

A més de les mesures obligatòries en vigor per a la gestió de la pandèmia a les residències, els promotors del curs consideren que els professionals d’aquests centres podran aprofitar millor els recursos i prendre millors decisions si disposen de més formació específica. “Per aquest motiu, dins de la nostra política d’abordatge integral de la malaltia, hem cregut necessari  posar en marxa aquest curs intensiu i fer tantes edicions com siguin necessàries per arribar a totes les residències de la comarca explica Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme.

El curs, dirigit al personal d’infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d’infermeria, auxiliars de gerontologia  i fisioterapeutes, és pioner a tot el país i podria ser un model escalable a tot Catalunya.  “Sense entrar en el debat de si les residències han de ser considerades centres sociosanitaris, creiem imprescindible davant de l’emergència sanitària que estem vivint, facilitar eines al personal geriàtric sobre temes tan importants com la forma de detecció de la insuficiència respiratòria o les diferents modalitats de l’oxigenoteràpia”, afirma Pere Clavé, director acadèmic, de recerca i d’innovació del CSdM.

El curs serà impartit per professionals del sector sanitari i acadèmic que han estat en primera línia lluitant contra la malaltia. "Els professionals de les nostres residències necessiten aquest tipus formació. Hem de posar a la seva disposició el rigor i l'excel·lència acadèmica lligada a l'experiència professional dels nostres/as sanitaris/as i, en aquest sentit, el compromís de els/as professors/as del curs és digne de lloar" comenta Manuel Garnacho, director de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus.                                            

Aquest curs s’emmarca en la campanya “+ Salut x a un futur millor: superem junts la Covid al Maresme” que impulsa el CSdM per lluitar contra aquesta malaltia a la comarca, i que forma part del programa Impulsem la recerca.

Més informació.