El nou mitjà públic Mataró Audiovisual s’inaugura amb un matí de portes obertes

Mataró Audiovisual, el mitjà nascut fruit de la integració de Mataró Ràdio i m1tv, es va inaugurar dissabte passat. La inauguració la va presidira l'alcalde, David Bote, acompanyat del president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez. Al llarg del matí hi va haver portes obertes per poder visitar les noves instal·lacions, que estan ubicades a l’edifici universitari del TecnoCampus (accés pel carrer de Tordera, 37). El nou mitjà va començar la nova programació l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

La fusió dels dos mitjans públics té com a objectiu guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa; i crear un nou model que ha d’esdevenir un element de participació ciutadana que doni veu als col·lectius i entitats diverses en el marc del Reglament de Participació Ciutadana.

La nova programació de Mataró Audiovisual s’ha treballat a partir de les conclusions d’una comissió d’assessorament formada per professionals de la comunicació. S’han tingut també en compte els hàbits de consum de l’audiència, que prioritzen la ràdio en la franja matinal i la televisió en la franja de vespre.

L’aposta matinal pivotarà sobre el nou magazín “El Mirador”, que s’emetrà de dilluns a divendres de 10 a 12 h. El magazín, que inclou tertúlies amb regidors i representants de la societat civil, entrevistes i seccions especialitzades, es farà des de l’estudi/plató, un nou estudi de ràdio equipat amb càmeres i realització televisiva que permet seguir el programa tant per Mataró Ràdio com per Mataró Televisió. La cobertura informativa de Mataró Ràdio inclou diverses edicions de l’Informatiu (8.30 h, 13.30 h i 19 h). També, de dilluns a divendres, de 9 a 10 h, s’emetrà el magazín radiofònic “Bon dia”, que comptarà amb la participació dels oients a través del telèfon.

La programació del vespre aposta per l’oferta televisiva i estrena el magazín informatiu “Mataró al Dia”,un programa d’una hora que inclou les diverses notícies que ha generat la jornada, però també l’anàlisi del tema més destacat del dia amb presència al plató del protagonista i/o el periodista que ha seguit la notícia. Entrevistes, connexions en directe amb l’actualitat de la ciutat i seccions com L’Enquesta i Arxiu TV, que recuperarà imatges dels últims 30 anys de la història mataronina, completen aquesta aposta per un nou format d’informatiu televisiu.

Una altra novetat són els programes que actuaran de complement en aquesta franja de vespre, que s’emetran primer per Mataró Televisió, però que també formaran part de la graella de Mataró Ràdio en altres franges horàries. Dilluns i divendres serà el torn dels esports amb “Carnet Esportiu”; dimarts s’emetrà l’espai de tertúlia “Calidoscopi”; dimecres serà el torn de les entrevistes en profunditat amb el programa “La Conversa”; i els dijous estaran reservats al magazín cultural “Traç de Cultura”.

Els esports seran els protagonistes del cap de setmana. Cada diumenge, a les 22 h, s’emetrà el programa “Diumenge Esports”, que es realitzarà des de l’estudi/plató i es podrà seguir simultàniament per ràdio i televisió. El programa repassarà l’actualitat esportiva del cap de setmana, amb resultats, classificacions, entrevistes als protagonistes, anàlisi... També durant el cap de setmana s’emetran partits dels principals equips de la ciutat. Es podran seguir en directe per Mataró Ràdio i també per streaming a través del web de Mataró Audiovisual.

Un altre aspecte important de la programació serà la col·laboració entre Mataró Audiovisual i el TecnoCampus. Així, estudiants i professors del Grau de Mitjans Audiovisuals i d'altres graus universitaris aportaran continguts per ser emesos a través de l’espai “Laboratori Audiovisual”. Aquesta col·laboració vol divulgar la feina que es fa des dels diversos graus universitaris i l’activitat del Tecnocampus.