El professor Anton Planells, ponent a les jornades sobre narrativa del videojoc de la fira Madrid Games Week

El professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l'Escola Superior Politècnica Anton Planells va participar com a ponent el divendres 19 d’octubre a la Hackers&Bards, les primeres Jornades sobre Innovació Tecnològica i Narrativa en Videojocs. Es tracta d'un punt de trobada de professionals i aficionats als videojocs narratius que s’organitzava en el marc de Madrid Games Week, una de les fires més destacades sobre videojocs, electrònica i oci, celebrada del 18 al 21 d'octubre a Madrid.

Sota el títol “Los argumentos universales como mundos ludoficcionales de los videjuegos”, el professor Anton Planells va analitzar el mitjà interactiu i, més concretament, les mecàniques lúdiques, és a dir, és les regles del joc, en relació als grans arguments de la humanitat, com la cerca del tresor, el retorn a la llar o l’ànsia de poder, entre d’altres. “Les regles dels jocs, i en general totes les accions que un jugador pot fer dins d’un videojoc, es relacionen amb les grans històries de l'evolució de la humanitat i es presenten en forma de grans arguments arquetípics”, apunta.

Segons Planells, l’orientació del videojoc a l’acció activa fa que actualment moltes de les mecàniques més populars s’orientin cap a la violència: “Aquesta orientació cap a l’acció destructora fa que els relats més populars siguin aquells que s’orienten cap a legitimació de l’acció, com històries de venjança o la caiguda del poder”.