El professor Antonio J.Planells participa en un seminari sobre cultures del joc digital al districte 22@ de Barcelona

Antonio José Planells, professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, participarà el proper 22 de juny en el “Seminari sobre Cultures del Joc Digital” a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), situada al districte tecnològic i innovador 22@ de Barcelona. L’acte reunirà dissenyadors, desenvolupadors i experts del sector dels videojocs i la cultura digital, concepte que fa referència a la incorporació de les noves tecnologies a l'estil de vida de les persones. L’esdeveniment l’organitza el Grup de Recerca en Aprenentatges, Mitjans de comuniació i Entreteniment (GAME) de la UOC, grup del qual Planells és membre. Aquest seminai forma part del projecte “Cultura lúdica, competència digital y aprendizajes” finançat per el Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Antonio J.Planells, expert i estudiós en jocs de taula i videojocs, explica que l’objectiu és organitzar una primera trobada: “Volem reunir acadèmics, autors i gent de la indústria dels videojocs i la indústria cultural per analitzar els elements en comú, i també els divergents, entre les diferents perspectives de la cultura lúdica digital”. En aquest sentit, Planells explica que es pretén focalitzar el joc “des d’una perspectiva dels Game Studies acadèmics, l’autoria i la creativitat, els e-sports, els retrogaming i la conformació del sector com a indústria cultural”. Com a membre del grup GAME, Planells participarà en una primera xerrada com a acadèmic juntament amb Víctor Navarro (CESAG-Universidad Pontificia de Comillas), i posteriorment els dos seran els moderadors d’una de les taules rodones.

Es tracta d'un seminari gratuït i obert a tothom però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades. Segons Planells, és un seminari sobretot dirigit a aquelles persones interessades en analitzar el joc digital com a fenomen cultural, social i educatiu, més enllà del benefici econòmic.