El professor Eloi Serrano publica un treball acadèmic sobre Pasqual Maragall

El professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Eloi Serrano, fins fa uns mesos investigador principal del "Programa llegat Pasqual Maragall", que analitza el pensament i l'acció política de l'exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, acaba de publicar el treball "“Un estudio sobre las fuentes doctrinales en los escritos económicos de Pasqual Maragall”. El treball el podeu consultar al següent link. L'altre autor del treball és el professor de la Universitat de Barcelona Javier San Julian. 

Segons Serrano, les idees polítiques, socials i fins i tot les referents a qüestions d'organització urbana de Maragall han estat exposades al públic en moltes ocasions i a través de mitjans molt diversos. Alguns aspectes, però, han passat relativament desapercebuts. Un d'ells és la seva formació com a economista, a Barcelona i a Nova York. Maragall va redactar alguns treballs acadèmics en aquesta etapa -incloent-hi la seva tesi de màster a la New School for Economic Research i la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona-, en què va mostrar la seva preferència per l'obra de certs economistes d'orientació ricardiana, marxista i postkeynesiana.

A partir d'una revisió dels seus escrits econòmics de caràcter acadèmic més rellevants, aquest article tracta de donar relleu a les fonts doctrinals que Maragall va utilitzar. Encara que no s'estableix una correlació entre les idees d'aquests economistes i l'activitat posterior de Maragall, els autors consideren important destacar les principals referències econòmiques de la seva època acadèmica.