La professora Andrea Fernández, autora de l’últim programa del canal de vídeo assaig del CCCB

La professora del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Politècnica Andrea Fernández és l’autora de l’últim programa emès en el canal de vídeo assaig Soy Cámara. Es tracta d’un laboratori de nous formats audiovisuals produït pel CCCB en col·laboració amb diferents universitats i realitzadores. El capítol es va publicar el passat 16 de novembre i porta per títol El recuerdo del rostro.

Andrea Fernández, responsable del guió, direcció i muntatge, presenta un mash-up expressionista, una remescla que utilitza fragments d’altres vídeos per crear-ne un de nou, on s’exploren les emocions primàries que ens uneixen al nostre rostre a través d’imatges de diferents èpoques i gèneres.
En la peça s’uneixen en un mateix pla tutorials de bellesa de Youtube amb cinema clàssic i contemporani i la feina sobre el rostre i identitat d’artistes com Cindy Sherman, Oraln i Martha Rosler.

Soy Cámara és un espai experimental i participatiu que reflexiona sobre els temes més urgents de la societat contemporània, i que sobretot se centra en com es produeixen les imatges, tant en els àmbits més tradicionals com a Internet.