La professora Màrian Buil viatja a Argentina per impartir classes d’innovació i creació d’empreses

Màrian Buil, professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va desplaçar-se del 15 al 28 de febrer a Argentina per impartir classes a l’Escola Internacional de Postgrau de la Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires (UNNOBA). En concret, Buil va ser la docent responsable del mòdul d’Innovació i Creació d’Empreses en el qual hi participaven un grup de trenta estudiants, emprenedors i empresaris interessats a idear solucions innovadores per abordar reptes del territori.

La col·laboració amb aquesta universitat d’Argentina s’emmarca dins de la Xarxa d’Emprenedoria Iberoamericana, una iniciativa impulsada per l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus aquest curs acadèmic per fomentar la internacionalització i acostar-se a universitats d’Amèrica Llatina que estan desenvolupant projectes competitius en emprenedoria. Actualment la xarxa la constitueixen universitats d’Argentina, Xile, Perú i Colòmbia i els objectius són, entre d’altres, crear una cultura d’innovació a les universitats, ajudar a crear un ecosistema emprenedor a les àrees d’influència de la xarxa i augmentar el teixit empresarial basat en el coneixement i el desenvolupament científic i tecnològic.

Durant l’estada a Argentina, UNNOBA es va interessar pel model singular universitat-empresa del TecnoCampus i es van organitzar reunions, per exemple, amb l’Agència de Desenvolupament Territorial, el parc tecnològic de Junín, i representants del teixit d’empresarial i associacions del territori. En aquest sentit, Buil va aprofitar per explicar el programa Go Global de suport a la internacionalització d'start-ups i petites i mitjanes empreses.