Professors del TecnoCampus participen al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació

Els professors Daniel Torras, Aina Fernandez, Patrícia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells i Aitor Ruiz van assistir al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, celebrat al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de juliol. Es tracta d’un espai de col·laboració entre les universitats de Catalunya que enguany se centrava en com connectar les universitats a l’entorn i a la societat.

Sota el lema “Espais d’aprenentatge: agents de canvi a la universitat”, es van organitzar diverses activitats al voltant de quatre eixos temàtics: espais físics d’aprenentatge, espais virtuals d’aprenentatge, relació universitat i societat, i desenvolupament professional. Les professores Aina Fernandez i Anna Castells van participar en una taula rodona titulada “Efectes de la gamificació en la formació”, juntament amb professors d’altres universitats, on van explicar les experiències en gamificiació dutes a terme en les seves assignatures impartides al TecnoCampus en el Grau en Mitjans Audiovisuals i en el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i la doble titulació amb Fisioteràpia, respectivament.

Per altra banda, Castells va presentar una ponència titulada “Educar en la incertesa”, on va parlar sobre com l’experiència revela el procés que cal seguir amb els estudiants de magisteri perquè aquests siguin capaços de generar un espai de joc lliure perquè els infants treballin continguts motrius. “Es tracta de crear un espai on el docent no intervé, sinó que es preocupa d’oferir situacions físiques que motivin les persones a jugar lliurement”, afirma. Segons Castells, participar en aquest tipus de congressos permet millorar en l’àmbit educatiu i, en aquesta edició en concret, treballar de manera col·lectiva com transformar els espais i el temps per a l’aprenentatge: “Les necessitats dels nous aprenents exigeixen que adaptem el marc educatiu”.