Un projecte per mantenir sans els cultius amb tecnologia de drons guanya el programa d’emprenedoria Explorer

Un projecte que utilitza tecnologia de drons per ajudar els agricultors a mantenir sans els cultius ha estat seleccionat com a la millor idea del programa d’emprenedoria universitària Explorer al TecnoCampus. És el tercer any consecutiu que el TecnoCampus acull el programa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Alex Tello, Genís Arias i Xavier Sanchez, estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació del TecnoCampus, són els autors d’aquesta iniciativa, que porta per nom Dr.Air, pensada per fer el planeta més sostenible i oferir als agricultors informes per millorar els resultats de les collites.

Un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors d'aquest programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). Durant el viatge a San Francisco visitaran empreses tecnològiques de referència, com Google, Facebook, Apple o AribnB, i assistiran a classes magistrals a universitats com Standford o Singularity University. Com a guanyadors, també opten a guanyar un dels tres premis a nivell estatal, valorats en 30.000, 20.000 i 10.000 euros respectivament, per seguir accelerant els seus projectes.

L’acte de presentació dels projectes, que enguany han estat 10, es va celebrar ahir 11 de juny al TecnoCampus, amb l’assistència com a membres del jurat de Miquel Serra, en representació de SECOT; Rosana Sasián, en representació de CISE; i Antònia González, en representació de TecnoCampus; i dels participants que han rebut assessorament i formació en els últims cinc mesos per desenvolupar els seus projectes.

Finalistes del programa Explorer

Aina Miralda és finalista del premi Women Explorer Award amb el projecte Proflab, una plataforma d’orientació vocacional per ajudar els estudiants més joves a l’hora d’escollir futur professional. Es tracta d’un premi que patrocina la Fundación EY i que ofereix la possibilitat de guanyar 20.000 euros. Pel que fa al Disruptive Tecnhology Explorer Award, impulsat per INDRA i dotat amb 3.000 euros, Luís Antonio Medina, Anna Roca i Inés Romero opten a guanyar aquest guardó amb Proyecto U, dedicat a la creació i distribució d’equipaments mèdics per millorar el manteniment i el desenvolupament dels infants prematurs amb un material sintètic que mimetitza l’ambient intrauterí

El programa Explorer “Jóvenes con Ideas” promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees emprenedores i forma part dels programes d'emprenedoria que s'ofereixen en l'àmbit universitari, un dels trets que singularitzen els graus i postgraus que es poden cursar al TecnoCampus. El servei d’emprenedoria universitària atén al llarg de l'any tots els estudiants que volen posar en marxa projectes, i organitza, a més del programa Explorer, altres iniciatives.