Un projecte nascut en el Grau en Mitjans Audiovisuals s’emet al programa “Tube d’assaig” de betevé

Pablo Medina, graduat en Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus el 2017, és l’autor de la websèrie Días de mierda, seleccionada per participar al programa Tube d’assaig de betevé, que impulsa projectes televisius serialitzables, tant de ficció com de no ficció, elaborats per estudiants o per joves creadors emergents.

El programa pilot de la websèrie es va emetre el passat dimarts 4 de novembre i actualment es troba en una primera fase de finançament en la qual s’anima els espectadors a convertir-se en micromecenes i a contribuir així a la producció de la primera temporada del format.

Com va sorgir la possibilitat de participar-hi?
Vaig conèixer Betu Martínez i Víctor Sala, de Serializados, el novembre del 2017 quan vaig presentar el projecte al Pitching Audiovisual Universitat-Indústria del Clúster Audiovisual, on vaig participar-hi des del Grau en Mitjans Audiovisuals. Poc després de les jornades, Martínez i Sala es van posar en contacte amb mi perquè els interessava el projecte, i ara ha sorgit la possibilitat d’entrar a Tube d’Assaig, un programa de betevé que porten ells dos.

Días de mierda és una websèria d’uns cinc minuts per capítol protagonitzada per un jove anomenat Dani. Com va sorgir la idea?
Vaig presentar la idea com a Treball de Final de Grau del Grau en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Superior Politècnica. Fins a l’últim any no tenia molt clar què volia fer i de cop, davant la incertesa d’acabar el grau, vaig pensar a explicar coses meves i dels meus amics d’una manera divertida i que contenia dos conceptes audiovisuals que sempre m’han agradat: comèdia i animació.

Es tracta d’una websèrie en format dibuix. Per què vas optar per aquest format?
Sempre he estat implicat en la il·lustració però mai havia fet un projecte d’animació, però amb tot el que vaig aprendre en el grau vaig tenir la confiança necessària per començar. De totes maneres, es una animació molt senzilla, però crec que és efectiva i característica.

Quin consideres que era el principal repte de la sèrie?
Crec que arribar a que agradi a la gent. La sèrie basa tota la força en el guió i no tenia molt clar si el guió del teaser connectaria amb el públic o pensaria “Què estan dient?”. Però la veritat és que ha agradat basant.

Després d’acabar el grau, vas decidir estudiar el Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, que també s’imparteix al TecnoCampus. Per què vas decidir apuntar-t’hi?
Sempre havia volgut fer alguna cosa específica de guió i en el postgrau també oferien classes vinculades a la direcció d’actors, un àmbit m’havia començat a interessar en els últims anys. Altres postgraus o màsters són molt cars i al principi vaig pensar que aquest potser no seria molt bo, ja que no era tan car, però tot el contrari. Aquest postgrau em va donar la oportunitat de parlar cara a cara amb guionistes, productors i directors que estan treballant molt i guanyant premis per la seva feina, i això és un luxe.

I per últim, si haguessis de compartir un dels aprenentatges més útils d’aquesta formació seria...
Escriure guions es una feina de marató, és a dir, cada dia has de posar-te a treballar i revisar el guió i reescriure’l una vegada i una altra. Normalment les primeres idees son molt dolentes, però donar-li mil voltes és el que les converteix en bones.