Un projecte sobre com optimitzar l’ocupació dels busos guanya la Som Hackathon

El TecnoCampus ha celebrat aquest cap de setmana la Som Hackathon, que ha reunit 53 estudiants universitaris, del TecnoCampus i d’altres centres, i de batxillerats i cicles formatius de grau superior. Dividits en nou equips multidisciplinaris, cada grup va presentar ahir una solució en l’àmbit de la mobilitat sostenible que sorgís de l’economia col·laborativa.

El premi a la idea millor desenvolupada ha estat per al projecte Vavava, que proposa la configuració dinàmica de línies d’autobusos a les ciutats segons la demanda, amb l’objectiu d’optimitzar l’ocupació dels busos. L’equip, format per Pol Cervera, Ivan de la Rubia, David Tamayo, Ricard Tapias, Laura Tortosa i Lluc Colomo, ha guanyat 3.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa per a emprenedors de la Llançadora, impulsat per l’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar.

Pel que fa als segons classificats, que tindran accés a la preincubadora universitària del TecnoCampus durant un any, són, amb la mateixa puntuació, els equips Carry ME i Dility. Carry ME és una iniciativa de Joaquim Allard, Maria España, Iván Lozano, Pol Parra, Xavier Pi i Toni Porras que es basa en la creació d’una aplicació web que connectaria els usuaris de la comunitat del TecnoCampus que necessiten transport amb els usuaris privats que poden oferir-lo. El projecte Dility, creat per Eric Alcaide, Pau Alemany, Pol Balades, Álvaro de Pascual i Javier Roset, se centra a solucionar el problema de la gestió de la informació per a aplicacions de l’àmbit de la mobilitat. L’objectiu del projecte és recopilar dades de diverses fonts i proporcionar la informació d’una manera creuada i organitzada. 

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, van ser les encarregades de lliurar els premis als guanyadors i el diploma a cadascun dels participants. Guillén va destacar el compromís de la ciutat de Mataró amb l’economia social i col·laborativa i va remarcar la voluntat de repetir una segona edició de la Som Hackathon. 

Professionals que actuen de mentors

Durant el cap de setmana els equips van desenvolupar els projectes amb el suport d’un equip de mentors, format principalment per professors del TecnoCampus, i membres de Som Mobilitat, Oui Share, Som Connexió, Holon i Data to Knowledge. Diumenge, cada equip va presentar en cinc minuts el projecte al jurat, format per representants de Som Mobilitat, de l’Ajuntament de Mataró i del TecnoCampus.

Han participat en aquesta primera edició de la Som Hackathon estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, Escola Pia Granollers, Taller Ginebró, Monlau, Col·legi Pare Manyanet Les Corts, Escola Pia de Sarrià-Calassanç, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya, així com estudiants de l’Escola Superior Politècnica i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.
La Som Hackathon del TecnoCampus és un projecte desenvolupat conjuntament amb Som Mobilitat i l’Ajuntament de Mataró. També ha comptat amb Som Connexió, Oui Share i Som Energia com a col·laboradors d’aquesta iniciativa nascuda amb la voluntat de generar propostes innovadores en el territori que abordin reptes estratègics en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

Les imatges de la Som Hackathon ja estan disponibles a l'àlbum de Flickr.