El TecnoCampus participa en un projecte de recerca europeu sobre emprenedoria

El TecnoCampus forma part de l’equip internacional que durà a terme el projecte Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance (EICAA), finançat per la Comissió Europea sota la convocatòria Erasmus + “KA2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices - Knowledge Alliances” i que es desenvoluparà des del 2021 fins al 2023.

El projecte està coordinat per l’empresa Univations GmbH (Alemanya), i també hi participen la University of Szeged (Hongria), la University of Hohenheim (Alemanya), el Management Center Innsbruck (Àustria), la Antwerp Management School (Bèlgica), Adsata (Alemanya), eVista Informatikai Kft (Hongria) i ProMedia Kommunikation (Àustria).

L’objectiu del projecte EICAA és crear una plataforma digital que avaluarà les competències emprenedores individuals i, en base als resultats de l’avaluació, detectarà de forma acurada les necessitats específiques de desenvolupament de competències emprenedores, i recomanar els programes de formació més adeqüats. El públic a qui va destinada la plataforma digital són professors, coordinadors i responsables en les institucions d’educació superior, estudiants, investigadors, així com departaments de Recursos Humans, gestors d’empresa i treballadors.

El TecnoCampus lidera la primera fase del projecte, relativa al desenvolupament del marc conceptual d’avaluació de competències emprenedores, sota la direcció d'Ester Bernadó, que juntament amb l’equip de recerca format pels investigadors Oriol Ribera i Jaume Teodoro, i amb Marta Carceller com a tècnica de l’Oficina de suport a la recerca i projectes, treballaran en els tres anys de durada del projecte.

Els quatre centres participants d’educació superior, entre els quals es troba el TecnoCampus, les quatre empreses i l’institut de recerca que desenvolupen el projecte, de cinc països europeus diferents, es van reunir el passat dia 11 de febrer per mitjà de videoconferència amb l’objectiu de concretar el pla de treball conjunt durant els propers mesos. En aquesta primera reunió va assistir-hi també una representant de l’Agència Executiva en l’Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) de la Comissió Europea, organisme responsable de la supervisió del projecte, que va destacar la gran concurrència de projectes en la convocatòria i l’alta qualitat dels projectes seleccionats.