Les proves ACOE avaluen les competències i habilitats dels estudiants de segon i tercer curs d’Infermeria

El Grau en Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut organitza un any més les proves d’Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada (ACOE), que permeten als estudiants posar en pràctica els coneixements i les habilitats essencials en el món professional. Els estudiants de segon curs han estat els primers en realitzat les proves, que s’han dut a terme entre ahir i avui 21 de juny dins de l’assignatura Infermeria de l’Adult III.

Els estudiants de tercer curs s’examinaran els propers 26 i 27 de juny en el marc de l’assignatura Pràcticum Clínic III. Les proves ACOE es realitzen al Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) i es desenvolupen a través de diferents estacions que simulen casos quotidians i factibles rellevants per a la formació i que plantegen reptes per a l’estudiant. Els estudiants tenen dos minuts per llegir cada cas i quan sona el timbre, han d’accedir al box on es troba el pacient i resoldre la situació amb un màxim de deu minuts. Al finalitzar la prova, cada estudiant rep un informe d’avaluació sobre habilitats tècniques, coneixement i pensament crític, destreses interpersonals o comunicació oral, entre d’altres aspectes.

Com a novetat, aquest curs s’ha implementat per primera vegada l’Avaluació Objectiva i Estructurada d’Habilitats Tècniques (AOEHT), una prova dirigida a estudiants de primer curs que es va dur a terme el passat 11 de juny. Es tracta d’una prova d’habilitats i tècniques de procediments que s’emmarca dins de l’assignatura Infermeria Integrada III.