El rap de Silvana, el primer "Documental del Mes" del 2019 a Mataró

Silvana és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Ella serà la protagonista del primer “Documental del Mes” del 2019 a Mataró, que tindrà lloc el proper 16 de gener a les 19h a la Sala Polivalent del Cafè de Mar i que es projectarà en versió original i subtitulat en català. A més, després del documental Silvana (2017) s’organitzarà un col·loqui liderat pel col·lectiu LGTBI de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

La història de la Silvana és universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser un mateix. Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixin en creadores, artistes i líders del demà. Silvana és viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, sent el centre d’atenció de centenars d’adolescents i seguidors. El documental ha rebut diferents premis durant el 2017 i 2018, tant a Europa com a altres països com Estats Unitats, Canadà o Rússia, entre d’altres.

El Documental del Mes és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.