El TecnoCampus col·labora en la 24a edició del Miniput, la mostra de televisió de qualitat i nous formats televisius

Un any més, el millor que s’ha pogut veure aquest any en el món de la televisió arriba a Barcelona. El dissabte 1 de desembre, se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la 24ª edició del Miniput, la mostra sobre televisió de qualitat i nous formats televisius en la qual el TecnoCampus hi col·labora a través del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica. Unes 1.500 persones transitaran pel Miniput al llarg de les 12 hores que dura la marató, la inscripció és gratuïta i es pot fer aquí.

El Miniput consta d’unes sessions de projeccions i debats amb els responsables de programes de la televisió més innovadors, provicadors, educatius i amb vocació de servei públic de l’any. El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Endika Rey presentarà el documental japonès, Tokyo Black Hole, que narra la història d’un jove japonès del segle XXII que viatja al Tòquio de 1945. La pel·lícula revela com les persones desesperades d’una ciutat en ruïnes després de la Segona Guerra Mundia van posar els fonaments de la capital japonesa d’avui.

El Miniput està organitzat conjuntament per la Universitat Ramon Llull, la Universitat Autònoma de Barcelona, el TecnoCampus, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Mediapro, betevé, Televisió de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. 

Què es podrà veure al Miniput?
Al Miniput d’aquest any podreu veure dues maneres radicalment diferents d’acostar-se a la problemàtica dels refugiats: d’una banda a través de l’humor i el musical (Grotesco), i de l’altra des de l’interior de les bandes de tràfic de persones que els ajuden a sortir del país (Human Smugglers).

També es podran veure dos formats innovadors de televisió de servei públic adreçada a grups minoritaris (Old people’s home for 4 year olds i Give us a break!); documentals que intenten reconstruir la història a través d’un arxiu excepcional (Tokyo Black Hole) o a través de testimonis arriscats (National bird, produit per Errol Morris i Wim Wenders); un reality show on les mares abandonen els seus rols familiars (Gone mom), un còctel de programes inclassificables de la mà del cap del Departament d’Audiències Joves de la televisió pública suïssa (SRF) i una sessió especial sobre els programes de la Generació Z.

Si estàs interessat a participar-hi, pots descarregar-te el programa sencer aquí.