El TecnoCampus gradua prop de 250 estudiants en audiovisuals, videojocs i enginyeries

Un total de 248 estudiants de l’Escola Superior Politècnica es van graduar el passat divendres 19 de juliol al TecnoCampus acompanyats de familiars, autoritats i l’equip docent en un acte, dividit en tres sessions, celebrat a l’Auditori del TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 132 estudiants en Mitjans Audiovisuals, 38 en Disseny i Producció de Videojocs, 23 en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, 35 més en Enginyeria Mecànica i 20 en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació.

La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assenyalar en el discurs de benvinguda que l’ecosistema universitat, empresa i territori fa del TecnoCampus un model educatiu singular: “Tots els estudiants sou cocreadors d’aquest model, caracteritzat per la proximitat a l’estudiant, a les empreses, pel segell emprenedor i pel vincle amb la Universitat Pompeu Fabra i la ciutat de Mataró”.
Tant Ester Bernadó com el comissionat per a l’estratègia del Grup UPF i patró de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Carles Ramió, van coincidir a assenyalar que la capacitat per adaptar-se als canvis i l’ètica professional són aspectes claus per afrontar els canvis de futur, marcats per la robòtica, la revolució industrial o la intel·ligència artificial. “Teniu una enorme responsabilitat ètica i moral per crear un discurs a la societat i per assegurar que la vostra feina aporti el màxim benestar a la societat”, va afegir Ramió. 

Els padrins de la promoció d’enguany han estat la professora Anna Tarragó, en Mitjans Audiovisuals; Lídia Pitzalis, amb una àmplia experiència en el sector dels videojocs i fundadora de la firma de joies sostenibles Collartz.com, en Disseny i Producció de Videojocs; i el professor Juan Garcia i Joaquin Álvarez, expert en desenvolupament de solucions digitals, processos d’innovació, i en disseny i implementació de ciutats intel·ligents; en el cas de les Enginyeries. Tots van apuntar que per assolir l’èxit professional és indispensable cuidar les relacions personals, ser humil, no perdre les ganes d’aprendre i sobretot, utilitzar aquest coneixement per millorar la qualitat de vida de les persones. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Adrià Luque, en Mitjans Audiovisuals; Ricard Perea, en Disseny i Producció de Videojocs; Miquel Giménez, en Enginyeria Electrònica i Mecànica; i David Junquero, en Enginyeria Informàtica. 

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va ser l’encarregat de cloure l’últim acte de graduació de la promoció 2019. En el seu discurs, Checa va animar els graduats a no perdre la curiositat per aprendre coses noves, a qüestionar-se el propi coneixement i a no tenir por a equivocar-se i a assumir riscos, ja que cada error és una oportunitat per aprendre.