TecnoCampus i Eurecat, presents a la fira Re-Barcelona amb el programa Reimagine Textile

Els assistents a la nova fira Re-Barcelona han pogut conèixer aquest divendres i dissabte les starts-up de l’acceleradora Reimagine Textile, impulsada pel TecnoCampus i Eurecat. El Demo Day de divendres va tenir lloc a la sala C a les 10h. Les starts-up participants van ser Zer Collection, moda amb impressió 3D, brodats digitals i teixits sostenibles; Hygge Bags, complements amb materials de rebuig; Killing Weekend, moda ètica, moda conscient, traçable i sostenible; The Running Republic, sport wear amb materials reciclats/bles i producció ètica; Vooss atelier (kahuarau), calçat exclusiu d’alta gamma fabricat amb materials orgànics naturals; JGE Future Term, moda urbana amb tecnologia termoreguladora i materials orgànics; i Leser, moda per al ioga femenina biodegradable i de fabricació ètica.

Durant els dos dies que dura la fira, Reimagine i alguns de les empreses participants en el programa tenen  estand propi per explica en què consisteix aquest programa, que connecta els principals agents del sector del tèxtil per “reimaginar-los” amb les aplicacions en el segle XXI, i els projectes empresarials que hi estan associats. Impulsat per Eurecat, TecnoCampus i els ajuntaments de Mataró i de Calella, Reimagine Textile gira al voltant de la tecnologia, la indústria, la formació, l’emprenedoria i la inversió i està formada per empreses, emprenedors, centres tecnològics, fablabs, escoles de disseny, universitats, inversors, mentors, incubadores, acceleradores, consultores i associacions.

A més, el TecnoCampus va presentar ahir, en un auditori del Barcelona Disseny Hub ple de gom a gom, la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, amb una xerrada a càrrec de la seva coordinadora, Mar Isla.

Dos dies de durada

La primera edició de Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event reuneix més de 30 professionals de la sostenibilitat al sector del tèxtil i la moda. Entre els ponents confirmats destaquen la  galerista Rossana Orlandi, que exposarà com afrontar el problema del plàstic, i representants de companyies com Ecoalf, Veja, Ellen MacArthur Foundation, Kering i Nextil. La trobada internacional l'organitzen Moda Sostenible Barcelona i  l’Ajuntament de Barcelona.

El divendres 29 ha tingut lloc el Summit Sustainable Fashion and Beyond, orientat al món professional, centrat  les realitats i els reptes del sector de la moda per aconseguir una indústria més sostenible. Durant aquesta jornada, han pres la paraula destacats noms de l’àmbit internacional com Rossana Orlandi, una de les personalitats més influents del món del disseny; Marie-Claire Daveu, directora de sostenibilitat de Kering; Sara K Arnold, fundadora de Higher Studio; Aldo Sollazzo, CEO de Noumena; Manel Subirats, director general de Greendyes Research Lab de Nextil; Mar Isla, directora de la Càtedra d’economia circular, de TecnoCampus; Kavita Parmar, fundadora d’IOU Project; i Marilyn Martinez, analista sènior de Make Fashion Circular a Ellen MacArthur Foundation; entre d’altres.

A més, la trobada ha comptat amb quatre taules rodones: la primera, per debatre sobre la capacitat de reciclatge dels teixits i reflexionar sobre materials innovadors i sostenibles pel futur; la segona, per discutir sobre els nous models de negoci; la tercera, sobre el mindset del consumidor; i l’última, sobre la sostenibilitat en la seva globalitat, incorporada al retail del futur. 

D’altra banda, el Re-Barcelona ha ofert un espai obert al públic que, durant els dos dies de l’esdeveniment ha estat l’escenari de presentacions, taules rodones, activitats, tallers i projeccions defashion films. L’Open Space, titulat Conscious Space Beyond, inclou una zona d’exposició amb estands d’emprenedors, empreses i entitats relacionades amb la moda sostenible.