El TecnoCampus imparteix sessions formatives sobre innovació educativa a l’equip docent de l’Escola Rocafonda

Professors de l’Escola Rocafonda de Mataró van visitar el TecnoCampus el passat dimecres 8 de maig per assistir a dues formacions sobre vocacions tecnològiques i storytelling i projectes transmèdia. Les dues sessions formatives sobre innovació educativa s’emmarquen dins de la participació dels dos centres en el projecte Magnet, una iniciativa impulsada per la Fundació Jaume Bofill per acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució.

En aquesta ocasió, el TecnoCampus hi col·labora com a centre de referència en el procés de transformació educativa de l’Escola Rocafonda de Mataró. Aquesta aliança permetrà a l’Escola Rocafonda desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat referent en el territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. Pel que fa a vocacions tecnològiques, un grup de mestres va fer una sessió sobre Arduino, a càrrec del professor Josep López, una plataforma de hardware lliure dissenyada per facilitar l’ús de l’electrònica en projectes multidisiplinaris. Els estudiants de la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals Adara Maza i Borja de Paz van ser els responsables del taller sobre storytelling i projectes transmèdia, molt útil per treballar a l’aula a partir d’exemples i d’activitats curtes. De cara al proper curs, l'objectiu és treballar propostes vinculades a la sostenibilitat.

Iniciatives com aquesta s’emmarquen en el desplegament del Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus pel que fa a treballar en iniciatives conjuntes amb l’Ajuntament i els diferents agents socials i econòmics del territori per ser un motor d’iniciatives i projectes de ciutat.