El TecnoCampus impulsa una xarxa amb universitats llatinoamericanes per col·laborar en l’àmbit de l’emprenedoria

Representants de quatre universitats d’Amèrica Llatina es reuneixen al TecnoCampus del 13 al 16 de novembre per assistir a la primera trobada de la Red de Universidades Emprendedoras, una iniciativa de diverses universitats per coordinar esforços i crear sinergies en els àmbits de l’emprenedoria i la innovació en la qual hi participa TecnoCampus.

La xarxa es constitueix inicialment amb vuit universitats d’Argentina, Xile, Perú i Colòmbia i en primera reunió hi participen la Universidad Nacional del Sur, d’Argentina; la ICESI, de Colòmbia; la Universidad Católica de Valparaíso, de Xile; i Universidad de Piura, de Perú. 

La directora de Serveis i projectes universitaris del TecnoCampus, Montserrat Vilalta va ser l’encarregada de donar ahir la benvinguda als assistents en un discurs on va remarcar que la creació d’aquesta xarxa permetrà establir vincles institucionals, empresarials i acadèmics, però que els principals beneficiaris seran els estudiants. En aquest sentit, Vilalta va remarcar que un dels trets singulars del model emprenedor del TecnoCampus és que incorpora les competències emprenedores dins del currículum i no es contemplen només com a activitats extraacadèmiques. 

L’objectiu d’aquesta primera trobada és compartir experiències i definir unes línies d’acció conjuntes al voltant de l’emprenedoria. El programa de la jornada inclou la participació a la conferència internacional d’emprenedoria Startup Grind Barcelona, una sessió d’innovació per conèixer les tendències d’universitats emprenedores de tot el món, i la visita dels edificis Pier 01 i MediaTic a Barcelona, dos espais de referència de l’ecosistema emprenedora català.