El TecnoCampus se suma al projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill per impulsar la transformació educativa de l’escola Rocafonda

El TecnoCampus participa a partir d’aquest mes de gener en el projecte Magnet, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. En aquesta ocasió, el TecnoCampus serà el centre de referència en el procés de transformació educativa de l’escola Rocafonda de Mataró.

Professors del TecnoCampus, l’equip de docents de l’escola de Rocafonda, i representants de la Fundació Jaume Bofill i de l’Ajuntament de Mataró es van reunir el passat dimecres 23 de gener al TecnoCampus per definir els principals eixos de treball del projecte, que pretén incorporar elements vinculats a l’emprenedoria, a la innovació educativa i innovació social i al foment de les vocacions tecnològiques entre els més joves, en col·laboració amb el moviment d’Xnergic.Carme Rovira, responsable de la Unitat d'Innovació educativa al Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació del TecnoCampus, afirma que és una bona ocasió per poder participar en el procés de replantejament del model educatiu d'una escola: “Aquesta col·laboració és una oportunitat per seguir treballant en l’ecosistema d’aprenentatge que pensem que Mataró pot esdevenir”.

Aquesta aliança permetrà a l’escola Rocafonda desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat referent en el territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. El programa s’inspira en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta. A Catalunya, el programa l’impulsa la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, l’Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i la Diputació de Barcelona. Iniciatives com aquesta s’emmarquen en el desplegament del Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus pel que fa a treballar en iniciatives conjuntes amb l’Ajuntament i els diferents agents socials i econòmics del territori per ser un motor d’iniciatives i projectes de ciutat.