Themesis, la primera pel·lícula del TecnoCampus, finalitza el seu rodatge

El llargmetratge Themesis, que ja va ser el projecte més votat pel públic del Saló del Cinema i les Sèries el passat 17 de maig, ha finalitzat el rodatge després de 26 dies gravant diàriament, a més de 35 localitzacions diferents del Maresme.

Hem entrevistat en Guillem Betriu, productor de Themesis, que ens ha explicat com es troba la pel·lícula en aquests moments:

 

P: Quanta gent, en total, ha participat fins ara en el projecte?

GB: El projecte el vam impulsar 7 estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals i finalment s’han vinculat al projecte unes 50 persones. No només s’ha format un equip amb gent relacionada amb el TecnoCampus, també s’ha format un equip de vestuari compost per estudiants de l’escola EADIMODA i un altre equip de maquillatge, format majoritàriament per estudiants de l’escola Colors-up.

P: Amb quins problemes us heu trobat durant els dies de rodatge? Què és el que s'ha fet més difícil o feixuc?

GB: La principal dificultat ha sigut produir amb un pressupost tant limitat. Això ha impedit que poguéssim comptar amb més comoditats, sobretot en els aspectes logístics. També s’han hagut de fer jornades de treball molt llargues per tal de seguir el pla de rodatge i complir amb els terminis establerts. Tot i així, hem tingut la sort de comptar amb un equip molt competent i resolutiu davant els imprevistos. 

P: Esteu satisfets de com està anant tot plegat? Quines sensacions tens després d'haver rodat?

GB: El fet de participar en un projecte cinematogràfic ja és motiu suficient perquè tots estiguem satisfets. D’altra banda, ens hagués agradat poder-ho professionalitzar més, sobretot durant la fase de pre-producció. Personalment tinc la sensació que encara en podria haver après més de tot plegat. Però tots en som conscients que l’experiència i els contactes que ens ha donat el rodatge ens servirà en un futur. 

P: En quin punt es troba el projecte? Quan creieu que estarà enllestit? 

GB: Ara mateix estem en fase de postproducció, on es realitza el muntatge i els efectes, la correcció de color i el disseny sonor. Encara no sabem si el muntatge final es realitzarà internament o s’externalitzarà per tal d’aportar un punt de vista diferent. En tot cas, no ens posem pressa, ja que el més important és que tots quedem satisfets amb la peça final. Així que no s’espera l’estrena de la pel·lícula fins, com a mínim, el proper mes d’abril. 

P: Ja heu guanyat algun premi i vau assolir l'objectiu de 10.000€ a Verkami. Creus que Themesis és un projecte que podrà guanyar premis a festivals o concursos?

GB: Penso que la pel·lícula té una marca d’autor interessant, i un component estètic molt potent. L’objectiu és distribuir la peça al mercat online i presentar-ho a tants festivals i concursos com ens sigui possible, però no ho fem pensant en guanyar premis o reconeixements, sinó per familiaritzar-nos amb la indústria i seguir aprenent.