“Time Trial”, l’última cursa d’un ciclista redimit, al “Documental del Mes”

El mes de maig arriba a les sales Time Trial, la història sobre el retorn al ciclisme de competició de David Millar, el gran ciclista escocès que va veure truncada la seva carrera esportiva per un cas de dopatge l’any 2004. Deu anys després, tot i sentir-se gran, en David decideix tornar a competir per redimir els seus actes del passat i començar de nou amb un objectiu: El Tour de França. A Mataró es projectarà el proper dimecres 8 de maig, a les set de la tarda, a la sala d’actes del Cafè de MarEl preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Time Trial (carrera a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses del ciclista britànic David Millar i segueix de prop el seu retorn al món de la competició després d’haver sigut apartat i declarat culpable en un cas de dopatge el 2004. David Millar va comprar la seva primera bicicleta quan tenia quinze anys i als divuit se’n va anar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, al 1997, li van oferir el seu primer contracte professional per liderar un dels equips francesos més important, el Cofidis, amb el qual va guanyar tres etapes del Tour de França, cinc de La Volta a Espanya i una del Giro d’Itàlia. Un jove prometedor i idealista que va arribar ràpidament a l’alta competició, però que va començar a dropar-se amb la droga il·legal més estesa en el món del ciclisme, l’EPO, i per aquest motiu va rebre una dura suspensió que el va apartar durant uns anys. La pel·lícula arriba aplaudida i nominada als festivals més importants a nivell internacional com IDFA o CPH:DOX i s’estrena a Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes. 

Des d’aleshores, en David s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge, publicant alguns llibres i com a comentarista esportiu. El 2006 va decidir tornar a les curses, però abans de poder competir de nou al Tour de França va haver de superar dures proves com “La Classicissima” Milan-Sanremo, amb l’equip Garmin. Aquesta situació li va servir al protagonista per sincerar-se amb si mateix i amb l’espectador respecte els clarobscurs que determinen la seva biografia esportiva.

El "Documental del Mes" és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.