Un Treball de Recerca d’impressió 3D de soles de sabata guanya la cinquena edició de l’Install Party

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 3 de maig la cinquena edició de l’Install Party, que va reunir prop de 250 assistents entre estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú projectes, productes i serveis vinculats a l’àmbit tecnològic. L’estudiant David Díaz, de l’Institut Vilatzara, va guanyar el concurs, dotat amb un val de 200 euros d’Amazon, de Treballs de Recerca de batxillerat en l’àmbit tecnològic amb un projecte d’impressió 3D de soles de sabates.

Sota el títol “Sabateria 4.0”, Díaz ha iniciat aquest projecte amb l’objectiu de modernitzar un ofici artesanal, el de la sabateria i reparació de calçat, a través d’un programa de gestió especialitzat per al negoci, l’estalvi energètic i el disseny i fabricació de soles de sabata, de les quals ha creat els primers prototips. També es va atorgar un reconeixement a l’estudiant Benjamí Calvillo, de l’Institut Thos i Codina, com a finalista del concurs per la creació d’un amplificador d’àudio per a guitarres elèctriques. A l’edició d’enguany, s’han presentat un total de quinze Treballs de Recerca de diferents instituts del territori. La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assistir a l’Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i va ser l’encarregada de fer el lliurament de premis.

Al llarg de la tarda, es van realitzar tallers de X Cut, Moon odyssey, drons, i efectes especials amb chroma, que van comptar amb prop de noranta participants. També hi van participar amb un estand les empreses del sector Som Energia, Eurecat i Goufone. Després de l’èxit de la passada edició, aquest any s’ha tornat a disputar un torneig d’e-Sports en dos jocs, en aquest cas de Brawl Stars i Fortnite, que va comptar amb uns vuitanta inscrits

L’Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 12 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer.

Install Party 2019