Un estudi analitza l'impacte de les demències sobre els cuidadors

La professora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut Esther Cabrera acaba de publicar un article a la revista Life relacionat amb la qualitat de vida dels cuidadors de persones amb demència. La revista Life es una revista científica d’accés obert multidisciplinar de l’àmbit de ciències de la vida, indexada en el segon quartil del àmbit de la biologia de l'editorial MDPI.  L’estudi publicat per Cabrera y col·laboradors aborda la situació a la qual s’enfronten les persones que han de cuidar de persones amb demència, la més prevalent de les quals és l’Alzheimer.

L'impacte psicològic que té la malaltia sobre el cuidador influeix negativament en la seva qualitat de vida. Els factors analitzats, com la fase en la qual es troba la malaltia, els símptomes neuropsiquiàtrics i la sobrecàrrega percebuda pel cuidador influeixen directament en aquesta avaluació. L’estudi, realitzat sobre 160 cuidadors, també mostra que els homes mantenen millor qualitat de vida que les dones cuidadores.

Aquest estudi s’emmarca dins el projecte finançat per la Fundació de la Marató TV3 (número de registre 20144410) Evaluation of an innovative information, training and social support intervention “INFOSADEM” to principal caregivers of dementia patients living at home. Experimental study, dotat amb 133.700€ a la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica, en el qual la professora Cabrera i el grup de recerca GRACIS del TecnoCampus col·laboren com investigadors.

Foto: "Alzheimer's and Happy" by MTSOfan is licensed under CC BY-NC-SA 2.0