Vint-i-quatre estudiants completen el Postgrau en Direcció i Gestió Públiques

El passat dimecres 6 de novembre es va celebrar l’acte de cloenda del Postgrau en Direcció i Gestió Públiques, edició Mataró, àmbit local, organitzat per l’Escola d’Administració Pública (EAPC) en col·laboració amb el  Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró.

L’acte de cloenda va posar punt i final a aquest programa formatiu que ha tingut una durada d’onze mesos. En aquesta edició hi han participat 24 tècnics de diferents administracions públiques locals de Catalunya.

Les codirectores del Postgrau, Eulàlia Pla (Escola d’Administració Pública de Catalunya), Montse Vilalta (Tecnocampus) i Virginia Valero (Ajuntament de Sabadell) van donar la benvinguda als assistents a l’acte i, tot seguit, el professor emèrit i síndic de la Universitat de Girona, Joan Manuel del Pozo, va pronunciar la conferència "Ètica de la comunicació i la felicitat". Després de la intervenció dels representats dels alumnes del postgrau, Pilar Soler i Albert Obrero, es va dur a terme el lliurament de diplomes. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de David Bote, alcalde de Mataró i president del Tecnocampus.

La necessitat de donar resposta des de les administracions públiques a les exigències de la ciutadania en l’actual entorn complex i canviant, i de potenciar lideratges que contribueixin a fer-ho possible, ha impulsat aquesta formació de tercer cicle.

Amb un enfocament multidisciplinari, el postgrau ha abordat temes com l’entorn polític i social, els models de gestió pública i la governança, les polítiques públiques i la innovació, així com el desenvolupament d’habilitats directives des d’un punt de vista ètic i basat en el comportament responsable dels comandaments públics. Cadascun dels continguts del programa s’ha tractat de manera holística, oferint un ampli ventall d’elements d’anàlisi.

Els alumnes han comptat amb un espai ple d’aprenentatges amb metodologies diverses, des de la conceptualització teòrica i l’anàlisi pràctica de casos, fins a tallers per treballar la gestió del lideratge públic des de diferents perspectives.

La participació d’un doble claustre de professorat (60 docents), pertanyents a l’àmbit acadèmic i al professional (àmbit públic i privat), ha facilitat un enfocament interdisciplinari i transversal.

Aquesta segona edició del Postgrau dona continuïtat a la col·laboració de l’EAPC amb universitats del territori i ens locals. Recentment ha finalitzat també la primera edició d’aquest postgrau, amb l’especificitat general, realitzat a Barcelona, i que es va dur a terme també en col·laboració amb Tecnocampus.