El Weekend Challenge reuneix uns seixanta estudiants al voltant de l’emprenedoria i la innovació

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la cinquena edició del Weekend Challenge, una iniciativa del TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria a la universitat i les sinergies entre els estudiants de les diferents titulacions. Hi ha participat prop de seixanta estudiants, que durant 48 hores van treballar en un total de catorze idees de negoci.

El projecte guanyador d’aquest any ha estat “Fly me to the moon”, que planteja enviar les cendres d’un difunt a l’espai com una alternativa a les cerimònies fúnebres actuals. Es tracta d’una proposta disruptiva en el sector funerari creada pels estudiants Marc Gaixas, Jorge Alejando Duarte, Sergi Jiménez i Juan Abel Ortiz. Gaixas explica que la idea és enviar les cendres del difunt a través d’un globus sonda que arriba fins als 40.000 metres d’altura: “El repte de futur és assegurar la viabilitat legal i tècnica del projecte per poder fer una prova pilot”. El premi d'aquesta edició per a l’equip vencedor és participar a l’Imagine Express 2018, que se celebra en el marc del Mobile World Congress. Es tracta d’un programa d’innovació per crear negocis al voltant del sector mobile que es desenvolupa durant un viatge de quatre dies Barcelona-París-Londres.

Durant el cap de setmana els equips van competir per desenvolupar la millor idea de negoci a través de la metodologia Lombard, desenvolupada per Imagine Creative Center de Silicon Valley. “L’objectiu és que visquin una experiència d’emprenedoria molt intensiva en només un cap de setmana però que d’aquí en treguin uns aprenentatges molt clars”, assenyala el CEO d’Imagine, Xavier Verdaguer. En aquest sentit, es va utilitzar una metodologia de quatre fases basades en la reflexió sobre el problema, la generació de propostes de valor, el prototipatge i la comunicació. “Emprendre és treballar en equip, tenir una actitud positiva i utilitzar un bon mètode per passar d’un repte a una solució que pugui tirar endavant”, conclou.

El mentor com a figura clau del procés
Tots els grups van comptar amb el suport d’un equip de mentors format per professionals, emprenedors del parc i professors del TecnoCampus, que els van guiar i assessorar durant el procés. “Venen amb molta passió per una idea i nosaltres els ajudem a ordenar-ho tot i a traçar un pla de negoci que converteixi aquesta idea genèrica en un projecte més aplicable a la realitat”, explica Isaac Mayolas, mentor i empresari del parc tecnològic del TecnoCampus. 

El Weekend Challenge és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema òptim on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes emprenedors. Màrian Buil, mentora i professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, apunta que és clau que des de l’àmbit acadèmic s’animi als estudiants a participar en aquest tipus d’activitats, que complementen la feina realitzada a l’aula: “El Weekend Challenge va néixer com una activitat perquè els estudiants puguin experimentar la vida dels emprenedors, testejar i validar en un període curt de temps la seva idea i, sobretot, fer-ho en equip”.

Àlbum de fotos del Weekend Challenge 2017
 

Weekend Challenge 2017