Trenta nois i noies viuen un Nadal tecnològic al TecnoCampus de la mà d'Xnergic

Trenta joves participen aquests dies en la quarta edició del campus de Nadal d'Xnergic, una iniciativa del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològiques. Els tallers sobre robòtica, programació i videojocs van iniciar-se ahir i es duran a terme fins al 30 de desembre.

Pel que fa als continguts dels tallers, les propostes d’Xnergic d’aquest any inclouen programar pàgines web amb HTML, crear un dron fent servir la tecnologia Arduino, programar videojocs utilitzant Unity3D o construir i programar un robot autònom tipus Rover Lunar, amb l’opció de crear-ne un de més bàsic i un altre de nivell més avançat que incorpora un braç robòtic i una càmera de vídeo amb la que es pot gravar l’entorn per on circula el robot. Albert Parra, estudiant de segon d’ESO, ha decidit apuntar-se al campus de Nadal després d’haver participat durant el primer trimestre en els grups d’entrenament setmanals d’Xnergic. “M’agrada molt la robòtica i porto temps treballant-hi, crec que és el nou futur”, ha afegit l’estudiant de secundària. Xnergic és una iniciativa que va sorgir en l’entorn universitari del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològiques entre els joves de 12 a 18 anys. Per aquest motiu, des de fa quatre anys es duen a terme grups d’entrenament per a joves durant la setmana i tallers durant els períodes de vacances, com el campus de Nadal. 

L’equip de monitors del campus està format per estudiants d’enginyeria i videojocs de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Victoria Rodríguez, estudiant del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació, repeteix per segon any com a monitora d’Xnergic: “El campus és una altra manera d’explicar a les futures generacions el que fem des de la universitat”. A més, Rodríguez considera que és interessant participar-hi perquè allò que els nens acaben sabent un cop acaba el curs és el que els monitors han treballat uns dies abans i, el més important, han après com comunicar-ho. Des d’Xnergic aposten per la metodologia d’aprenentatge learning by doing (aprendre fent), un tipus d’ensenyament orientat a l’acció que promou que els estudiants adquireixin els coneixements a través de la pràctica i l’experimentació.