POSTGRAU EN PERIODISME DIGITAL I EMPRENEDOR

Professorat

L'equip de professorat del Postgrau està format per professionals i acadèmics amb una àmplia experiència en periodisme digital i emprenedor:

Saül Gordillo: Periodista, cap de continguts digitals d'El Periódico de Catalunya. Ha estat director de l'Agència Catalana de Notícies (2007-2011) i de les edicions del diari El Punt al Maresme i Rubí. Col•labora a la revista per a iPad en català Esguard i al programa de Catalunya Ràdio L'oracle. Periodista pioner a la catosfera, amb el seu Bloc sense fulls, del 2004. Guardó especial dels Premis Blogs Catalunya com a bloguer pioner (2008). El 2007 va impulsar el portal de blogs polítics en català Poliblocs. Ha escrit els llibres Nació.cat (2007), Les barbaritats de Fèlix Millet (2009) i Superperiodistes en l'era de la sobreinformació (2010). És membre de la comissió consultiva de la Fundació Factor Humà. Ha dirigit i presentat el programa País en xarxa, a COMRàdio (2011), i ha impartit classes en el postgrau de Community Manager & Social Media de la Universitat de Barcelona (2001) i en el postgrau de Comunicació Estratègica Digital de la Universitat Pompeu Fabra (2011-2012). Ha pronunciat conferències i impartit sessions sobre periodisme digital i xarxes socials a les universitats Ramon Llull, de Vic, de Lleida, Autònoma de Barcelona, Abad Oliva i Internacional de Catalunya.

Professionals de Clack: Clack és una productora de continguts audiovisuals sorgida a la ciutat de Mataró l’any 2001 amb la finalitat de donar sortida a les inquietuds de joves de la localitat en l’àmbit de les arts visuals, l’audiovisual, el periodisme i les noves tecnologies. Des de llavors ha tirat endavant projectes multiplataforma en l’àmbit dels mitjans de comunicació com Diaridelamusica.com –combinant televisió (Xarxa de Televisions Locals), ràdio, Internet i paper- i documentals com Cançons a la vora del pop (Canal 33 i Comunicàlia, 2010), 165 Regent Street (33, 2012) o més recentment Pi de la Serra. L’Home del carrer (una producció del Grup Enderrock per a TVE) o minisèries com Nosaltres, els maresmencs (m1tv, 2011). En l’actualitat, treballa en l’edició i postproducció del documental Camí a la Meta –seguint a tres atletes que es preparen per als Jocs Olímpics- en coproducció amb Dominio Digital (Equador) i TVC.
Clack ha treballat amb mitjans de comunicació com Televisió de Catalunya, COMRàdio, XTVL, m1tv i, actualment elabora les edicions locals de la web del El Periódico de Catalunya. Ha col·laborat amb institucions privades com l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta, institucions públiques com la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Mataró o festivals com el Shakespeare o el Cruïlla de Cultures. També treballa amb la Fundació Lluís i Carmen Bassat, la Fundació TiC Salut i editorials com Planeta, Columna, Fragmenta, Cossetània i Proteus.

Eduard Martín-Borregón: Llicenciat en Periodisme, 1r cicle d’Ecónomia per la UAB. Màster en Periodisme d'Investigació, Dades i Visualització URJC amb Beca a l’Excelencia de Google i Beca Barcelona Dades de l’Antoni Gutiérrez Rubí. Màster en Direcció en Comunicació Empresarial i Institucional per la UAB. Periodista multimèdia freelance, ha col·laborat amb El Periódico, Vilaweb, Nació Digital, Telecinco, elmundo.es, eldiario.es, Canal Terrassa Vallès entre d’altres. Fundador de l’estudi de Periodisme de Dades Data’n’Press i amb el 5x55Terrassa va ser el primer periodista en finançar un documental a través de crowdfounding. Professor convidat a Blanquerna URL, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Vic.

Arnau Udina: informàtic amb 13 anys d'experiència en premsa comarcal. Cofundador de Data’n’Press, estudi de Periodisme de Dades i anàlisis de Big Data, des d’on a creat la Mercè geolocalitzada de El Periódico, la web twitterencatala.org, el Mapa del Sobiranisme i el Tuitometre de Vilaweb. Membre de l’equip de Vidas Contadas, un projecte de recuperació de la memòria històrica dels represaliats de la guerra civil, que va guanyar tres premis al Hackaton de les Primeres Jornades de Periodisme de Dades de Barcelona. També dona suport tècnic a un grup de recerca de la UAB, i programa webs com a freelance.

Carolina Luis Bassa: Doctora en Empresa per la Universitat de Barcelona (UB) Máster d' Investigació en Empresa, Finances i Assegurances per la UB, MBA pel IESA (Veneçuela) Enginyera Informàtica per la Universitat Simón Bolívar (Caracas). Professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa (Centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra)

Aleksander Kucel: Ph.D. in Political and Social Sciences, Excellent cum laude, Pompeu Fabra University, Barcelona 2009. M.Phil. Political and Social Sciences (Diploma de Estudios Avanzados), Pompeu Fabra University, Barcelona 2005. M.A. in Quantitative Methods and Information Systems, Warsaw School of Economics, Warsaw 2002 (accredited by Spanish Ministry of Education, 2011). Professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa (Centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra)

Ponents: Silvia Cobo, Barbara Yuste, Antoni Gutierrez-Rubí, Joan Salicrú, Valentí Sanjuan, Toni Aira, Albano Dante Fachin, Pere Russiñol,entr d’altes