Director/a de estudis:

Josep Prieto Blázquez. Llicenciat i Doctor en Informàtica. Director dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC . Technical Manager del projecte TESLA i membre del grup de recerca KISON.

Director/a de el programa:

Pere Tuset-Peiró (UOC). Enginyer Tècnic de Telecomunicació (2007) i Enginyer de Telecomunicació (2011) per la Universitat Politècnica de Catalunya, i Doctor en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per la Universitat Oberta de Catalunya (2015). És professor lector als Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, i investigador del grup Wine (Wireless Networks) a l'Internet Inter-disciplinary Institute, tots dos de la Universitat Oberta de Catalunya. La seva activitat docent i la recerca se centren en l'àmbit dels sistemes ciber-físics aplicats a la indústria, incloent els sistemes encastats, les xarxes de comunicacions i el processament del senyal. És co-autor de més de 20 articles en revistes indexades i congressos, i co-autor de 7 patents internacionals.

Julián Horrillo Tello (TCM-Centri adscrit a la UPF). Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement (Ciència Política i de l'Administració) per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Master en Societat de la Informació i el Coneixement en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Enginyer Industrial (Organització Industrial) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Enginyer Tècnic Industrial (Especialitat elèctrica, intensificació electrònica industrial) per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor de les assignatures Organització de la Producció, Gestió de Projectes, Informàtica Industrial i Organització de l'Empresa en la Indústria 4.0 a l'Escola Superior Politècnica TecnoCampus (ESUPT). És investigador del grup GRESIT (Energies Alternatives i Renovables, Sostenibilitat, Eficiència Energètica i Innovació Tecnològica Industrial) del ESUPT.

Professorat:

Joan Melià (UOC). Doctor per la Universitat Oberta de Catalunya (2011) i Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (2005), és professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, i investigador de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3), tots dos de la Universitat Oberta de Catalunya. Anteriorment ha treballat com a investigador postdoctoral a la Universitat Pompeu Fabra i el Pal Alt Research Centri (Xerox PARC). La seva activitat docent es desenvolupa en l'àmbit de l'enginyeria telemàtica i les seves aplicacions. La seva recerca se centra a l'Internet de les Coses, sistemes intel·ligents, i seguretat. És autor o coautor de més de 30 articles en revistes indexades, congressos i workshops, i coautor d'una patent.

Col·laboradors docents:

Jesus Alonso. Doctor Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en 2009 i Màster en Organització i Adreça d'empreses (MBA) en la School of Professional and Executive Development de la UPC l'any 2016 . Actualment, és Gestor de la Divisió de Tecnologies de Comunicació, Cap del Departament de Comunicacions Màquina a Màquina (M2M), i investigador sènior al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). La seva activitat professional se centra en l'àmbit dels projectes d'I + D + i i de transferència de tecnologia en l'entorn nacional i internacional en l'àmbit de l'Internet de les Coses i la Indústria 4.0. És professor associat a temps parcial a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en l'àmbit de l'Internet de les Coses, professor col·laborador en el MBA de la UPC en la temàtica de la gestió de l'I + D i la innovació en l'empresa, i professor col·laborador en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en la temàtica de la Indústria 4.0.

Francisco Vázquez. Enginyer Tècnic Electrònic (1995), Enginyer de Telecomunicació (2000) i Doctor Enginyer de Telecomunicació (2016) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Compta amb més de 15 anys d'experiència en disseny i implementació de sistemes embedded, sistemes d'adquisició de mesura, i xarxes de comunicació sense fil de baix consum. Des de gener de 2010, treballa com a investigador sènior al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). La seva activitat investigadora se centra en l'anàlisi, modelatge i implementació de protocols d'accés, i en el desenvolupament de sistemes de comunicació per a aplicacions industrials.

Màrius Monton. Enginyer en Informàtica (2003) i Doctor en Informàtica (2010) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És co-fundador de l'empresa iot Partners centrada en la consultoria i l'enginyeria de productes a l'Internet de les Coses. Anteriorment va ser el director d'I + D de l'empresa Worldsensing, pionera en les Smart Cities a Europa. És també professor associat en el Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics de la UAB impartint classes en Grau i Master, amb una experiència de 13 anys com a docent.

Xavier Pi. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (1987) i Perit Judicial expert en els àmbits de la Informàtica i electrònica Industrial i de les TIC (2007). És consultor / professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya des de 2004 en l'àmbit de l'enginyeria del programari i la modelització. És membre de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya i responsable del Grup de Treball Embedded Systems & iot i forma part del Consell de redacció de InfoPLC ++. El seu perfil híbrid respecte a les branques de l'enginyeria mecànica i del programari ho ha aproximat cap al món dels sistemes ciberfísics (automatització i simulació) i centra la seva activitat professional en projectes de MVP per a la Indústria 4.0 amb èmfasi en la convergència IT / OT.

Francisco Sabaté. Enginyer Industrial Elèctric per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996) i Master en Producció Automatitzada i Robòtica (PAIR) per la FundacióCIM / UPC (2005). Actualment és director del Master PAIR i del Postgrau en Industrial Internet of Things en la FundacióCIM / UPC. És assessor en projectes d'automatització i de l'àrea de formació en la FundacióCIM / UPC. Director general de TEDELOC, empresa especialitzada en projectes i consultoria d'automatització industrial i integració dels mons OT / IT. Fa més de 20 anys que desenvolupa i dirigeix projectes automatització i d'integració vertical d'informació de sistemes de fabricació industrials.

Pablo Fonseca. És professor del Departament d'Estadística i Recerca Operativa de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech i Cap de l'àrea de Simulació Mediambiental del inLab FIB (http://inlab.fib.upc.edu/) . Té un doctorat en Estadística i Recerca Operativa i un M.S. en Ciències de la Computació. Ha participat en més de 20 projectes competitius relacionats amb la simulació i la transferència de tecnologia i actualment és co-fundador de NECADA (http://necada.upc.edu). Els seus interessos principals de recerca inclouen la Simulació Ambiental i Social, i la representació formal dels models de simulació; aquest interès li ha portat a col·laborar amb la UIT-T en la definició de la nova versió del Specification and Description Language (SDL-2010).

Organitzat per: