Presentació

Dates: des d'octubre de 2020 a juny/juliol de 2021
Durada: 1 curs acadèmic
Càrrega Lectiva: 30 ECTS
Modalitat: Online-Campus virtual de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Organitza: Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (ESUPT) i l'Escola Estudis Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC
Titulació: Postgrau propi de la ESUPT i Postgrau propi de la UOC
Preu: Postgrau 2.825€; Especialització 1.260€ (aquests preus són orientatius)
Idiomes: castellà
Organització: Aquest Postgrau forma part de l'itinerari formatiu del Màster en Indústria 4.0. El Màster en Indústria 4.0 es divideix en dos Postgraus i quatre Especialitzacions:
 
Els dos Postgraus es poden cursar independentment.
Dins de cada Postgrau, hi ha dues Especialitzacions que també es poden cursar independentment.
 
Matrícula: juny - octubre 2020

Sol·licitud d’informació i inscripcions
Formació Permanent
formaciopermanent@tecnocampus.cat
Tel. (+34) 93 702 19 59

Presentació

El Postgrau en Fabricació Intel·ligent i Transformació Digital de l'Empresa et prepara per afrontar els reptes que planteja el nou model industrial, que coneixem com a Indústria 4.0, tant a nivell de disseny com de gestió, en l'àmbit de l'empresa industrial.

El Postgrau en Fabricació Intel·ligent i Transformació Digital de l'Empresa es centra principalment en la funció de producció de l'empresa, analitzant els importants canvis produïts per la transformació digital, tant a nivell de processos i d'organització com de cultura i de desenvolupament de negoci i, a la vegada, combinant els enfocaments estratègic i operatius.

La transformació digital de l'empresa industrial suposa un repte de visió estratègica, de revisió de models de negoci, d'organització i de gestió que van més enllà de la mera aplicació tecnològica.

Al llarg del programa, identificaràs els canvis provocats per la transformació digital de la societat i els seus impactes en l'empresa industrial, que impliquen la necessitat de gestionar intangibles en un àmbit bàsicament acostumat a la gestió dels seus actius tangibles. El procés de producció, la resta de processos de cadena de valor principal, els de la cadena de suport, el producte i fins i tot el client es digitalitzen.

Aprendràs a dissenyar un pla per a la transformació digital de l'empresa, a incorporar i gestionar noves IT i OT en el seu sistema productiu, a dissenyar productes intel·ligents, i a desenvolupar nous models de negoci per a l'empresa industrial, tot això a partir de l'estudi de casos reals d'empreses del sector industrial i la realització de pràctiques aplicades sobre temes com la robòtica col·laborativa, la fabricació additiva, la realitat virtual i augmentada, les tecnologies de suport al disseny com les de gestió del producte (PLM) i del sistema productiu, i de la resta de la cadena de valor (ERP, SCM. MES, CRM), l'anàlisi de les implicacions de la transformació digital a través del big data i el business intelligence, sense oblidar els requeriments de seguretat de l'empresa digital i el seu model de gestió. Tot això, amb l'objectiu final d'adquirir les competències bàsiques necessàries en el marc de la Indústria 4.0.

 

Aquest postgrau és un dels dos mòduls estructurals del Màster en Indústria 4.0. Pots descarregar-te el fulletó informatiu fent clic aquí a sota:

 

A qui va dirigit

El postgrau de Fabricació Intel·ligent i Transformació digital de l'empresa va dirigit a enginyers que vulguin treballar en l'entorn industrial i que vulguin complementar la seva formació per aconseguir un perfil d'integrador de sistemes d'en la indústria 4.0 i adquirir experiència pràctica a partir de l'estudi de casos reals d'empreses del sector industrial.

Sortides Professionals

Programa dissenyat per actualitzar els coneixements dels professionals en l'àmbit de l'enginyeria i la gestió, amb l'objectiu d'afrontar el procés de transformació digital i el pas cap a la Indústria 4.0.

Organitzat per: