PROFESSORAT

El professorat està format per professionals del sector audiovisual en actiu i amb experiència docent.

Aquesta combinació permet transmetre els coneixements teòrics necessaris per restablir les bases d’aquesta disciplina i casos pràctics per garantir la comprensió i posada en pràctica del temari treballat.

Manel Bonany. (Escriptor, guionista i músic). Ha estrenat una obra de teatre musical, “Carrer Secret”, i un monòleg, “Fràgil”. Ha dirigit equips de guió de sèries de TV3 com “Majoria absoluta” i “El cor de la ciutat”, i ha participat com a guionista a “Barri Sèsam”, “Estació d’enllaç”, “Ventdelplà”, “Serrallonga”, “La ratjada” i “La Riera”. Ha publicat el llibre de relats “Habitació zero” (Quaderns Crema, 2001),  el conte “La Bruixa de Fum” (Contes per a nenes dolentes, Germans Miranda, Columna, 2001) i la novel·la “L’esclau de la sal” (Amsterdam, 2013).

Pep Bras. Professor del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus i guionista d’El Terrat entre 1995 i 2011. Des del mític “El Terrat”  de Ràdio Barcelona a “Buenafuente”, passant per “La Cosa Nostra”, “Homo zapping”, “La última noche” o “Alaska y Mario”. Va ser el coordinador de guió de la gala de Los Goya  i els Premis Gaudí presentats per Andreu Buenafuente i va col·laborar en les bíblies inicials de les sèries “Plats bruts”  i  “Pelotas”.

Maddalena Fedele. Professora del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus en assignatures vinculades a la narrativa audiovisual i multimèdia, Investigadora del Grup d'Investigació CAS de la Universitat Pompeu Fabra i del Grup d'Investigació GRISS de la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctora en Continguts de la Comunicació en l’Era Digital, està especialitzada en ficció i audiències juvenils.

Enric Folch. (Director i guionista, amb estudis a la London International Film School). Ha dirigit series televisives (“39+1”, “Psicoexpress”, “Abuela de Verano”, “Cuestión de Sexo”, “Doctor Mateo”) i Tv Movies (“Dues Dones”, “Cabell d'àngel”, “Tempus fugit”, “Presumptes Implicats”, “El Mètode Grönholm”). “Tempus Fugit” va rebre una vintena de premis internacionals. Folch ha estat professor a l'Escac i d’altres centres sobre cinema. Actualment està post-produïnt el llarg-metratge documental “The Devil on Wheels”, sobre la primera pel·lícula de Steven Spielberg, “El Diable sobre Rodes”.

Sergi Martí. (És director i guionista). Estudia a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) graduant-se en l’especialitat de Direcció. Ha estat el realitzador dels documentals produïts per Clack “Desmuntant Laietana” i “Pi de la Serra: L’home del carrer”. A més ha escrit i dirigit els curtmetratges: “División Azul”, “WUT” i “Portero Automàtico”.

Juan Carlos Sánchez Marín. (Professor del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, story editor i guionista). Combina la seva feina de guionista d’animació amb la de ficció. Actualment desenvolupa el seu primer llarg amb el guanyador del Premi Goya 2011 al millor curt, Fernando Trullols. El 2005 guanya el I Premi Fructuós Gelabert de Guions atorgat per la Universitat Ramon Llull. El 2011 publica el llibre “El guión hablado. Conversaciones con guionistas y/o directores del SXXI”.

Ariadna Vázquez García. (Coordinadora del Postgrau). És guionista de documentals i story editor. L’any  2008, s’incorpora a l’empresa cinematogràfica Vértice Films com a Executiva de Desenvolupament, participant en la producció de pel·lícules com “La Habitación de Fermat”, “Cosas Insignificantes” i “Océanos”. A més ha co-escrit els documentals televisius “Cançons a la vora del pop”, “165 Regent Street” i “Cap a la Meta” per a Clack i Televisió de Catalunya. És coautora, junt amb els periodistes Joan Salicrú i Jordi Rovira, del reportatge d’investigació “Desmuntant Laietana”, emès dins l’espai 30 Minuts de TV3 (2015). El 2013 participa com a story editor a l’Scrip&Pitch del Torino Film Lab i, en els darrers anys, ha treballat com a analista i consultora de guió per a diversos guionistes i productores independents com Copia Cero, Hispanoamérica Asesores, Faro, Filmax i A contracorriente Films, entre d’altres. 

Professors convidats

Pau Bacardit. (Muntador de cinema i documentals). Graduat a l’ESCAC en l’especialitat d’Edició Cinematogràfica, fa 10 anys que treballa com a muntador de cinema, televisió, documentals, videoclips i publicitat. Els seus treballs inclouen els curtmetratges “Zero” i “La Culpa” de David Victori i els documentals“Llámale Jess Redux”, “Cuchíbiri Cuchíbiri!” i “Quiero tener una ferreteria en Andalucía”, de Carles Prats.

Marcel Barrena. (Director de cinema). Debuta en la direcció amb “Cuatre Estacions”, que li va valdre el Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula per televisió. Dos anys més tard, estrena el documental “Món Petit”, un èxit de crítica i públic que va ser guardonat també amb el Premi Gaudí al Millor Documental. El seu nou projecte de ficció produït per Filmax, “100 metros”, està a punt d’iniciar el rodatge.

Cristina Campos. (Guionista i directora de càsting). Ha estat la directora de càsting de la saga “[REC]”, “Mientras duermes”, “Hijo de Caín”, “La por”, “El cafè de la Marina” i la sèrie de televisió“El Crac”.

Hotel Elèctric. Col·lectiu dedicat a la promoció i divulgació de la cultura cinematogràfica des del territori, liderat per Jesús González i Judit Vives. Organitzen anualment el Mercat del Film a Mataró.

 Carlos Marques-Marcet. (Director de cinema): Després de realitzar diversos curtmetratges com “I’ll be alone”, “Yellow Ribbon” o “Mateix lloc, mateixa hora”, fa el seu debut en la direcció de llargmetratges amb “10.000 Km”, pel·lícula que va tenir un extens recorregut per festivals de tot el món i que va ser guardonada, entre d’altres, amb 5 Premis Gaudí i el Goya al Millor Director Novell.

Luci Lennox. (Directora de càsting). Treballa en la indústria cinematogràfica entre Barcelona i el Regne Unit des de fa 15 anys i ha estat la directora de càsting de pel·lícules com: “Victoria”, “El Dictador”, “Buried”, “Vicky, Cristina, Barcelona”“El Perfume”. A més,  dirigeix l’estudi d’actors Frank Stein Studio.

Alberto Marini. (Productor i guionista). Ha escrit pel·lícules de thriller i de terror recents com “El desconocido”, “Summer Camp”, “Extinction” i “Mientras duermes” i ha produït films d’èxit com “Los últimos días” i la saga “[REC]”.

Sergi Moreno. (Productor): Ha estat productor executiu de pel·lícules de directors novells com “10.000 Km” i “Caracremada”. A més, ha produït els curtmetrages “El Adiós”, “H”, i “Mateix lloc, mateixa hora”.

Lupe Pérez. (Directora, guionista i muntadora). Ha dirigit els llargmetratges “Diario Argentino” i “Antígona despierta” i ha estat la muntadora dels documentals “El Quadern de Fang” d’Isaki Lacuesta i “El Cielo Gira” de Mercedes Álvarez. Ha treballat, a més, com a realitzadora en els espais televisius “Clandestino” (Discovery Channel) i “Salvados” (LaSexta).

Eduard Sola. (Guionista). Ha escrit pel·lícules com “María (y los demás)”, “Tots els camins de Déu”, “Barcelona, nit d’hivern”, “Barcelona, nit d’estiu” i produccions televisives com “Sé quién eres”, “Cites” o “Ebre, del bressol a la batalla”.

Pau Subirós. (productor i guionista). Ha coescrit i produït la pel·lícula “La Plaga”, per la qual ha rebut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, entre ells, el Premi Gaudí al Millor Guió i la Millor Pel·lícula de l’any 2013. Des de 2006, dirigeix la productora audiovisual El Kinògraf. 

Organitzat per: 

 

 

Amb la col·laboració de: