PRESENTACIÓ

Dates: del 8 de gener fins al 10 de novembre de 2021
Durada: 30 ECTS/300 hores
Horari: dimecres i divendres de 17.00 a 21.00h
Modalitat: Presencial
Orientació: Professional
Preu: 2.750€ + 150€ de taxes
Idiomes: Català i castellà
Titulació: Diploma de Postgrau en Guió i Direcció de Ficció Cinematogràfica
Organitza: Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (ESUPT)

Matrícula: Tancada

Informació i assessorament tècnic
Ariadna Vázquez: avazquezg@tecnocampus.cat 
Coordinadora Acadèmica del Postgrau 

Sol·licitud de informació i inscripcions 
Formación Permanente 
formaciopermanent@tecnocampus.cat 
Tel. (+34) 93 702 19 59

Veure sessió informativa gravada:  vídeo

 

Títol propi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Presentació

El domini dels recursos bàsics per explicar històries –siguin en el format que siguin- és una de les competències indispensables per a qualsevol futur professional de l’audiovisual. No només per aquells que ja tenen vocació per l’escriptura... Els futurs productors, realitzadors, muntadors, dissenyadors gràfics, professionals de la comunicació i el màrqueting... Tot ells, al llarg de la seva trajectòria professional, s’hauran d’enfrontar al repte de comunicar una idea, relatar uns fets o narrar una història. 

Actualment, l’storytelling o l’ús de tècniques pròpies de la narració d’històries s’ha revelat, més enllà de l’audiovisual -i estenent-se a d’altres àmbits com l’emprenedoria i l’empresa-, com una de les formes més poderoses de comunicar amb èxit. 

El curs de Postgrau en Guió i Direcció de Ficció Cinematogràfica sorgeix de la necessitat de formar professionals amb expertesa a l’hora d’explicar històries des de la ficció o bé des de la realitat (documental). Per fer-ho, cal possibilitar un aprenentatge que, des de l’experimentació, fomenti la creació de noves visions. És per això, que aquest curs proposa orientar i acompanyar els estudiants en el desenvolupament del seu primer projecte audiovisual professional. 

Una de les claus per a l’èxit d’aquests projectes és l’accés al mercat audiovisual. Així, un dels objectius del curs és posar en contacte els estudiants amb la realitat del sector i possibilitar la seva trobada amb professionals de la indústria audiovisual catalana. 

Entenem que una de les missions dels centres universitaris, especialment si d’entre els seus àmbits de formació n’hi ha de caire creatiu, és promoure l’emergència del talent. És a dir, capacitar i donar suport als futurs professionals que, amb una visió única, contribuiran a eixamplar l’horitzó de la seva disciplina artística o creativa.  

 

 

A qui va adreçat

Els curs s’adreça principalment a graduats i titulats universitaris d'estudis relacionats amb els Mitjans Audiovisuals, Cinema, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques.

També està dirigit a professionals amb experiència en el sector audiovisual (cinema, televisió, ràdio, Internet, etc.) amb titulació universitària que vulguin ampliar la seva formació en el guió i la direcció cinematogràfica.

 

Sortides professionals

  • Guionista de produccions audiovisuals en l’àmbit de la ficció.
  • Director i realitzador de projectes audiovisuals de ficció.
  • Cap de desenvolupament en empreses de producció cinematogràfica o televisiva.
  • Analista o consultor de guió.

Organitzat per: