Diada del Tecnocampus i Dia d’Europa. Inclou l’actuació del cantautor Miquel Pujadó, que farà un recital en que recorrerà la cançó d’autor de diferents indrets del continent. Hi haurà una obertura acadèmica de l’acte i una clausura amb estudiants Erasmus.

El dia 9 de maig és la data assenyalada pel Patronat de la Fundació TecnoCampus per la celebració de la Diada de l’entitat. És per tant una diada d’afirmació de tota la gent que formem part del TecnoCampus, bé sigui com estudiants, com a professors o com a personal d’administració i de serveis. O bé sigui com a treballadors, emprenedors i empresaris de les empreses ubicades al Parc TecnoCampus o a la Incubadora TecnoCampus.

Per a una institució jove com el TecnoCampus, des del complex actual inaugurat fa tot just 6 anys, o des de les escoles creades (la més antiga de les quals té 30 anys), cercar una data referent ha estat un exercici d’identificar-se amb una data singular. Aquesta data coincideix amb el Dia d’Europa*, com a dia en què son presents entre nosaltres els valors de la democràcia, de la llibertat i de la convivència. Valors amb què el TecnoCampus s’identifica, i que reivindica en el seu projecte, centrat en la professionalització, d’una banda, i en el creixement de les persones, amb esperit crític i capacitat emprenedora.

 

*La Diada d’Europa es commemora el dia 9 de maig en record a la declaració del Ministre francès d’Afers Exteriors Robert Schuman a París, el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de par tida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer. El 9 de maig de 1950, just cinc anys després de la signatura de l’armistici de la Segona Guerra Mundial, el ministre francès d’Exteriors Robert Schuman va proposar, a partir d’una idea del seu assessor Jean Monnet, un pla que pretenia situar la producció francesa i alemanya del carbó i l’acer -elements necessaris per a la construcció d’armament- sota el control d’una autoritat única i supranacional. Aquest projecte, anomenat Pla Schuman, va donar lloc un any més tard a la creació de la primera de les Comunitats Europees, la CECA, origen del procés d’integració europea que ha acabat edificant l’actual Unió Europea.