Les nostres Notícies

31/05/19

EL PROFESSOR raya intervé en el programa "tot es mou" de tv3 sobre el decret de limitació de preu del lloguer

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, l'economista Josep Maria Raya, va intervenir el passat dijous en el programa "Tot es mou" de TV3 en una taula rodona sobre l'eficàcia del decret de la Generalitat que limita l'increment del preu del lloguer d'habitatges

Llegeix la notícia

 

27/02/19

 

el professor eloi serrano participa a cuba en un seminari sobre la transformació econòmica de l'illa

El professor Eloi Serrano, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i director de la Càtedra d’Economia Social, ha participat com a ponent al seminari de la Red Jean Monnet del Foro Europa-Cuba, que es va celebrar entre el 20 i el 21 de febrer a la Universitat de l'Habana.

Llegeix la notícia

 

23/01/19

cinc professors del tecnocampus obtenen els sexennis de recerca del 2018

Les doctores Màrian BuilNoemí Serra Priscila Torrado i els doctors Manuel Vicente Garnacho i Joan Ramon Gomà han obtingut l’avaluació positiva d’un tram de recerca a la convocatòria de l’activitat investigadora 2018 de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), una acreditació que avalua la qualitat de la recerca dels investigadors a les universitats catalanes.

 

Llegeix la notícia

 

02/01/19

un article del professor raya analitza la nova regulació sobre els lloguers

 

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, ha publicat un article a Agenda Pública-El País sobre els canvis de regulació dels contractes de lloguer d'habitatges. Raya qualifica de "petita victòria per als llogaters" l'allargament dels lloguers fins als cinc anys, però adverteix que els governs continuen sense abordar el problema, que, segons destaca, només se solucionaria incrementant el parc d'habitatges de lloguer (un dels més baixos d'Europa). 

Llegeix la notícia

 

21/12/18

la professora màrian buil participa a florència en una trobada  internacional sobre emprenedoria

 

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Màrian Builha participa a Florència (Itàlia) en el Symposium on sustainability in university campus es el model d'emprenedoria universitària del Tecnocampus.

Llegeix la notícia

04/12/18

UNA INVESTIGACIÓ DEL PROFESSOR RAYA ANALITZA LA CONCESSIÓ D'HIPOTEQUES EN FUNCIÓ DEL PAÍS D'ORIGEN

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Llegeix l'article
 


03/12/18

SEMINARI SOBRE EMPRENEDORIA I DONA DE LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL

La professora Màrian Buil ha impartit la sessió "Capacitats dinàmiques individuals i gènere: casos d'emprenedoria en femení" en el marc del títol d'expert Igualtat de gènere: treball, atur i pensions que organitza l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universidad Autònoma de Madrid.

 

 

Llegeix la notícia


31/10/18

ARTICLE DEL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA SOBRE "L'IMPOST DE LES HIPOTEQUES"


El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, ha publicat un article a El Periódico de Catalunya on qüestiona els vaivens judicials en la polèmica sobre qui ha d'assumir els impostos vinculats a la constitució de préstecs hipotecaris. Alerta de la inseguretat jurídica per als inversors, i del perill que els bancs acabin encarint aquests préstecs i, per tant, l'accés a l'habitatge. "Els beneficiats serien els hipotecats a dia d'avui, i els perjudicats, els potencials futurs clients: els joves", conclou.

Llegeix l'article
 

11/10/18

EL TECNOCAMPUS PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU PER INCREMENTAR L'HABITATGE DE LLOGUER ASSEQUIBLE

El director i professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, participa en nom del TecnoCampus en el projecte “Yes we rent / Lloguem, presentat avui a l'Ajuntament per incrementar l’habitatge de lloguer assequible. La Unió Europea subvencionarà amb 2,5 milions d’euros el projecte, liderat per l’Ajuntament de Mataró que, amb fórmules experimentals i innovadores basades en l’economia social i cooperativa, busca mobilitzar l’habitatge desocupat per incrementar l’oferta de lloguer a preu assequible. La regidora d’Habitatge, Elizabet Ruiz, va assistir ahir a Brussel·les a l’acte d’anunci dels projectes seleccionats pel programa europeu Urban Innovative Actions –que forma part del fons FEDER–, on es va confirmar que la proposta mataronina serà una de les 22 iniciatives de tot Europa que rebran suport.

Llegeix la notícia

 


 

25/09/2018

DEBAT SOBRE ELS TÍTOLS DE MÀSTER, AMB LA PARTICIPACIÓ DE LA PROFESSORA MONTSERRAT VILALTA
 

 

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus Montserrat Vilalta ha participat en el programa Ona Maresme en una taula de debat sobre les recents polèmiques generades al voltant de la Universidad Rey Juan Carlos i les titulacions de màster. En el programa hi ha participat també l'estudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals Sergi Berlanga. Vilalta ha ressaltat que les universitats disposen de tota mena de programes universitaris que permeten detectar els plagis, i ha ressaltat que "no es pot generalitzar perquè aquest cas està circumscrit a una universitat concreta". També ha apuntat que els sistemes de control de l'AQU (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya) i de les mateixes universitats són molt elevats. L'estudiant Sergi Berlanga ha destacat que la norma en el sistema universitari és que per obtenir qualsevol títol cal fer un gran esforç.

Llegeix la notícia


20/09/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA COL·LABORA AMB RÀDIO BETEVÉ I 8TV PER PARLAR SOBRE ELS PROBLEMES D'HABITATGE

 

Josep Maria Raya, professor i director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, va participar el passat dimarts 18 de setembre com a convidat al programa El Matí de Barcelona de Ràdio betevé per parlar sobre les causes econòmiques de l’infrahabitatge. Es tracta d’un concepte que fa referència a les cases o habitacles que no té les condicions mínimes d'habitabilitat però que s'utilitza com a habitatge.

Llegeix la notícia


 

 

26/07/2018

JOSEP MARIA RAYA SERÀ EL NOU DIRECTOR DE L'ESCOLA SUPERIOR DE CIÈNCIES SOCIALS I DE L'EMPRESA

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar dilluns 23 de juliol que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

 


17/07/2018

PROFESSORS DEL TECNOCAMPUS PARTICIPEN AL X CONGRÉS INTERNACIONAL DE DOCÈNCIA UNIVERSITÀRIA I INNOVACIÓ

Els professors Daniel Torras, Aina Fernandez, Patrícia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells i Aitor Ruiz van assistir al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, celebrat al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de juliol. Es tracta d’un espai de col·laboració entre les universitats de Catalunya que enguany se centrava en com connectar les universitats a l’entorn i a la societat.
 

Llegeix la notícia
 


11/7/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE A "EL PERIÓDICO" SOBRE EL PES DEL PIS TURÍSTIC A LES CIUTATS

Josep Maria Raya, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, va publicar el dissabte 7 de juliol un article al diari El Periódico sobre el mercat de l'habitatge, centrat sobretot en la rellevància dels pisos turístics a les diferents ciutats espanyoles.

 

Llegeix la notícia

 


18/05/2018

LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL VIATJA A ARGENTINA PER IMPARTIR CLASSES D’INNOVACIÓ I CREACIÓ D’EMPRESES

Màrian Buil, professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va desplaçar-se del 15 al 28 de febrer a Argentina per impartir classes a l’Escola Internacional de Postgrau de la Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires(UNNOBA). En concret, Buil va ser la docent responsable del mòdul d’Innovació i Creació d’Empreses en el qual hi participaven un grup de trenta estudiants, emprenedors i empresaris interessats a idear solucions innovadores per abordar reptes del territori.


Llegeix la notícia
 


16/05/2018

LA JORNADA 'OCITUR2018' REIVINDICA UN TURISME SOSTENIBLE I RESPECTUÓS AMB ELS DESTINS

La jornada Ocitur2018 ha debatut avui al TecnoCampus el complex fenomen de l’allotjament no reglat, és a dir, aquella oferta turística sense llicència. El subdirector de Turisme de Barcelona, Albert de Gregorio, ha apuntat que “el model turístic d’un destí no es pot definir sense preguntar l’opinió als que hi viuen”. En aquest sentit, ha ressaltat que no és el mateix un turista del Mobile World Congress que “es tanca a la fira per treballar” que un turista que arriba via Airbnb que “s’instal.la sí o sí al centre de la ciutat perquè el que és viure l’experiència de la ciutat.

Llegeix la notícia
 


15/2/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA ANALITZA LA RENDIBILITAT DEL LLOGUER A “BETEVÉ” I “EL PERIÓDICO"

Per què tenen tant d’interès els fons d’invesió en Barcelona? Quin rendiment econòmic aconsegueixen en la compra de finques senceres? Aquestes són algunes de les qüestions que va abordar Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, a l’entrevista que van fer-li dilluns passat a betevé.

Raya va explicar que la rendibilitat del lloguer és el que fa actualment atractiva la ciutat: “Hi ha molta compra per inversió, especialment en l’últim any, perquè la inversió en edifici i en sòl s’ha multiplicat per més de dos”.


Llegeix l'article
 


06/02/2018

EL TECNOCAMPUS PASSA D’UN A CINC GRUPS DE RECERCA RECONEGUTS PER L’AGAUR

La darrera resolució de l’Agència de gestió d’ajuts universitaris i de recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya ha reconegut quatre grups de recerca universitaris del TecnoCampus

Llegeix l'article
 


14/12/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA ANALITZA L’AUGMENT DEL PREU DEL LLOGUER A LA CADENA SER

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresva participar al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER el passat 7 de desembre per parlar en qualitat d’expert sobre l’augment del preu del lloguer dels habitatges a Espanya.

Pots escoltar la intervenció sencera aquí, a partir del minut sis.

Escolta la intervenció


29/11/2017

PROFESSORS DEL TECNOCAMPUS COL·LABOREN EN UN LLIBRE SOBRE COM INICIAR-SE EN L'ÀMBIT DE LA RECERCA

Quatre professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han participat en la redacció del llibre Cómo investigar, publicat per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) el passat mes d’octubre. En concret, hi han col·laborat els professors Roberto Dopeso, Josep Maria Raya, Dolors Celma i Esther Martínez, que han contribuït, respectivament, en els capítols sobre “Qüestionaris”, “Anàlisi de dades quantitatives” i “Redacció de la recerca”.

Llegeix la notícia


27/11/2017

EL PROFESSOR ÀLEX ARAUJO PARTICIPA EN UNES JORNADES SOBRE COMUNICACIÓ I ESPAI UNIVERSITARI

 

La Asociación de Universidades con Titulaciones de Información y Comunicación va celebrar fa uns dies la “II Jornada de Formación y Empleo: el nuevo espacio universitario en comunicación.

Llegeix la notícia

 


25/10/2017

LA JORNADA D’ECONOMIA COL·LABORATIVA DEBAT SOBRE LA NECESSITAT D’ADAPTAR LA NORMATIVA A LES NOVES PLATAFORMES

L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha celebrat aquest matí la primera Jornada d’Economia i Empresa, que ha girat al voltant de l’economia col·laborativa. Experts i professionals del sector han participat en aquesta jornada organitzada juntament PIMEC, sota el títol “Les diferents cares de l’economia col·laborativa".

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)

Llegeix l'article
 


04/12/18

UNA INVESTIGACIÓ DEL PROFESSOR RAYA ANALITZA LA CONCESSIÓ D'HIPOTEQUES EN FUNCIÓ DEL PAÍS D'ORIGEN

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Llegeix l'article

04/12/18

UNA INVESTIGACIÓ DEL PROFESSOR RAYA ANALITZA LA CONCESSIÓ D'HIPOTEQUES EN FUNCIÓ DEL PAÍS D'ORIGEN

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Llegeix l'article

04/12/18

UNA INVESTIGACIÓ DEL PROFESSOR RAYA ANALITZA LA CONCESSIÓ D'HIPOTEQUES EN FUNCIÓ DEL PAÍS D'ORIGEN

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Llegeix l'article

04/12/18

UNA INVESTIGACIÓ DEL PROFESSOR RAYA ANALITZA LA CONCESSIÓ D'HIPOTEQUES EN FUNCIÓ DEL PAÍS D'ORIGEN

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Llegeix l'article

21/12/18

21/12/18

16/10/2017

EL PROFESSOR ELOI SERRANO PARTICIPA EN UN LLIBRE DEL CIDOB SOBRE CUBA

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus Eloi Serrano ha participat en un llibre editat pel CIDOB titulat “Nueva etapa entre Cuba y la UE. Escenarios de futuro”. Ho ha fet amb un capítol sobre amb un capítol sobre les relacions comercials entre Cuba i Espanya.


Llegeix la notícia
 


27/09/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE SOBRE LES CAUSES DELS DESNONAMENTS A ESPANYA

    

El professor de l’Escola Superior d Ciències Socials i de l'Empresa Josep Maria Raya ha publicat recentment l’article “The determinants of foresclosures: Evidence from the Spanish case”, en el qual analitza els motius decisius dels desnonaments a Espanya.

Llegeix la notícia
 


27/09/2017

LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL, PREMI AL MILLOR TREBALL EN UN SIMPOSI AL BRASIL

  

La professora Màrian Buil ha rebut el reconeixement de "Best paper award del Symposium on Sustainability in University Campuses", celebrat a Sao Paolo (Brasil), pel treball "How Entrepreneurship in Higher Education helps to Sustainable Development at the Local Level: The case of Tecnocampus". El simposi es va celebrar en aquesta ciutat brasilera la setmana passada, amb la participació de més de 70 acadèmics de 15 nacionalitats diferents.

Llegeix la notícia
 


19/09/2017

JAUME TEODORO, DOCTOR EN CIÈNCIES ECONÒMIQUES PER LA UNIVERSITAT DE GIRONA

  

Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus i professor a l’Escola Superior Politècnica, ha obtingut el títol de doctor en ciències econòmiques després de presentar la tesi a la Universitat de Girona el passat 8 de setembre. La tesi, que du per títol "Entrepreneurial skills, trust and jobs: Three essays on entrepreneurial skills of self-employed and employees", cerca explicar l’activitat emprenedora a partir d’un treball empíric.

Llegeix la notícia
 


13/09/2017

EL PROFESSOR JESÚS MOLINA OBTÉ EL TÍTOL DE DOCTOR EN TURISME

  

Jesús Molina, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, ha obtingut el títol de doctor en turisme per la Universitat de Girona. Ho ha fet després que el mes de juliol passat presentés la seva tesi doctoral, dirigida per Josep Maria Raya, també professor del TecnoCampus. Amb el títol “El trabajo emocional en el sector turístico. Obstáctulos y facilitadores empresarials y sus consecuencias para los trabajadores”, la tesi se centra a analitzar si existeix treball emocional en el sector turístic i a determinar les seves possibles causes i conseqüències. 

Llegeix la notícia
 


25/07/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE A “EL PERIÓDICO” SOBRE EL PREUS DELS HABITATGES A BARCELONA

  

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa Josep Maria Raya va publicar el passat diumenge 16 de juliol un article a la secció d’opinió de El Periódico. Amb el títol "La huida de Barcelona ya no es una canción de verano", a l'article s'analitza l’increment dels preus dels habitatges a Barcelona.

Llegeix la notícia

 


24/05/2017

EL PROFESSOR ELOI SERRANO PUBLICA UN ARTICLE SOBRE LES ELECCIONS FRANCESES

  

El professor Eloi Serrano ha publicat un article a la revista Capgròs on analitza els resultats de les eleccions presidencials franceses i els posa en relació amb el pensament polític d'autors contemporanis com George Lakoff.  

Llegeix la notícia


ENTREVISTA A ELOI SERRANO, DIRECTOR DE LA CÀTEDRA D'ECONOMIA SOCIAL, AL DIARI EL PUNTAVUI

  

El diari "Avui" ha realitzat una entrevista al Dr. Eloi Serrano, director de la Càtedra d'Economia Social i investigador del Grup de Recerca GRAEFES del TecnoCampus Mataró-Maresme.

Llegeix l'entrevista
 


8/05/2017

EL PROFESSOR ELOI SERRANO PUBLICA UN TREBALL ACADÈMIC SOBRE PASQUAL MARAGALL

  

El professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Eloi Serrano, fins fa uns mesos investigador principal del "Programa llegat Pasqual Maragall", que analitza el pensament i l'acció política de l'exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, acaba de publicar el treball "“Un estudio sobre las fuentes doctrinales en los escritos económicos de Pasqual Maragall”. El treball el podeu consultar al següent link. L'altre autor del treball és el professor de la Universitat de Barcelona Javier San Julian. 

Llegeix la notícia
 


24/02/17

UNA GRADUADA DEL TECNOCAMPUS PRESENTA UN ESTUDI SOBRE L'IMPACTE SOCIOECONÒMIC DEL TURISME DE SALUT EN EL MARESME
 

  

Dimecres passat 15 de febrer ha tingut lloc en Tecnocampus la presentació de l'estudi “l'impacte socioeconòmic del turisme de salut en el Maresme”. Aquesta recerca procedeix d'un Treball Fi de Grau del Grau de Turisme i Gestió de l'Oci autoritzat pel professor Josep Mª Ratlla Vilchez. 

Llegeix la notícia
 ARTICLE PUBLICAT PEL DR. JOSEP MARIA RAYA AL DIARI LA VANGUARDIA SOBRE L'AUGENT DELS PREUS DEL LLOGUERL'article titulat "És impossible" per el Dr. Josep Maria Raya es centra en analitzar i debatre l'increment dels preus del lloguer, especialment a la ciutat de Barcelona.

Llegeix l'article
 EL DR. JOSEP MARIA RAYA PARLA EN EL DIARI LA VANGUARDIA SOBRE LA GRAN PLATAFORMA AIRBNB

  

El professor Josep Maria Raya parla d'Aribnb, una de les plataformes d'allotjament turístic més potents del mercat avui dia, i dels problemes que pot generar el fet de voler lluitar contra ella. 

Llegeix la notícia

 ENTREVISTA AL DR. JOSEP MARIA RAYA PER PART DEL PORTAL PISOS.COM

 

    

Entrevista realitzada al coordinador del Grup de Recerca Aplicada a l’Entorn Financer Econòmic i Social, el Dr. Josep Maria Raya, sobre l’estudi “El verdadero precio de la vivienda”.

Llegeix l'entrevista