El Grau en Mitjans Audiovisuals, present al festival de fotografia FineArt Igualada

El Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus col·labora per primera vegada al FineArt Igualada, el festival de fotografia que se celebra del 23 de febrer al 18 de març i que compta amb prop de quaranta d’exposicions d’un total de 45 fotògrafs i d’una desena d’escoles i universitats. L’Escola Superior Politècnica hi participa a través de l’exposició de treballs realitzats per vuit estudiants del grau el curs 2016-2017.


En concret, s’hi presenten els projectes “El viaje de Pilar”, d’Irene Valle; “A menos dos en Budapest”, d’Oscar Calpe, “El viaje que no ves”, de Raquel Royo; “El viatge”, de Joana Ginart; i “Enyor”, de Roger Martínez. La mostra inclou una trenta de fotografies al voltant de la temàtica del viatge que formen part d’un treball realitzat dins de l’assignatura Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont. Cada treball seleccionat té unes característiques que li atorguen personalitat. Es podria parlar de l’empatia en el cas d’Irene Valle, de mètode en el relat de Joana Ginart, de crítica conceptual en la mostra de Raquel Royo, d’ambient cinematogràfic en Roger Martínez i de l’ús del format de crònica en el cas d’Oscar Calpe.

També s’exposen fotografies de tres Treballs de Final de Grau: “Femme Verité” de Judith Albaladejo, que explora l’univers femení des d’una perspectiva quotidiana; “Dualitat” de Ramon Casacuberta, que sintetitza diferents reaccions emocionals en moments vitals de la vida; i “Empathés” de Ricard Haro, que mostra aspectes emocionals relacionats amb traumes psicològics. Els projectes han estat tutortizats pels professors Rafa i Maria Soliña Barreiro, que destaquen la qualitat tècnica i la claredat conceptual de les propostes escollides. Cristòfol Casanovas, com a responsable de les àrees de fotografia i il·luminació del grau, ha exercit com a comissari de l’exposició per part del TecnoCampus. “Vincular-se a esdeveniments com a aquest són una finestra al món de la imatge, amplia la presència del TecnoCampus i dona visibilitat a treballs realitzats per estudiants”, assenyala Casanovas.

La sisena edició de FineArt Igualada compta amb quaranta exposicions escampades en una vintena d’espais singulars de la ciutat, convertits en sales d’exposició per uns dies. A més, s’organitzaren diverses activitats paral·leles vinculades a la fotografia com visites guiades, taules rodones, xerrades o tallers per a petits i grans.