CETEMMSA investiga per desenvolupar teixits que captin l'energia solar

Quadre de comandament per a cotxes, coixins i jaquetes amb capacitat de generar energia neta, renovable, portàtil i autònoma són alguns dels productes que es mostraran a l'estand del projecte DEPHOTEX a la fira ITMA que tindrà lloc a Barcelona del 22 al 29 de setembre.

El projecte internacional DEPHOTEX, liderat pel centre tecnològic CETEMMSA, té com a missió el desenvolupament de teixits fotovoltaics amb propietats inherents del tèxtil que faci possible la producció de nous productes tèxtils de baix cost i viables industrialment. El producte resultant ha de tenir l'aparença i la flexibilitat del teixit: flexibilitat, lleugeresa, durabilitat, resistència a l'aigua i a la pols.

El desafiament del futur passa per aconseguir que sigui el propi teixit el que capti l'energia solar i així produir teixits amb capacitat de generar energia neta, renovable, portàtil i autònoma gràcies a la seva exposició al sol.   

DEPHOTEX a la Fira ITMA

Liderades per CETEMMSA i en el marc del projecte europeu DEPHOTEX, 15 empreses de 7 països han investigat durant els darrers tres anys sobre tèxtils fotovoltaics. Amb un pressupost total de 4,2 milions d'euros, els prototips desenvolupats a DEPHOTEX, que finalitza aquesta tardor, tenen amplis camps d'aplicació: automoció, esport, oci, llar o arquitectura.

El projecte està a punt de presentar els seus primers resultats i entra ara en fase d'establir acords amb actors estratègics per dur a terme el desafiament que suposa arribar a produir teixit fotovoltaic.

La fira ITMA i IFAI Advanced Textile Europe 2011 tenen com a objectiu mostrar oportunitats de negoci per a la indústria i promoure i intercanviar coneixement amb fabricants del sector tèxtil de tot el món.