Conferència turisme i paradigma tecnoeconòmic

Aquest migdia l'EUM ha organitzat una conferència sobre el nou paradigma tecnoeconòmic del turisme de masses, que ha estat impartida per Carles Manera -Doctor en Història i Economia i Catedràtic de l'Universitat de les Illes Balears- i presentada per Albert Blasco -docent de l'EUM.

Aquesta conferència ha tingut com a base l'estudi que el propi Manera està duent a terme i que té una dimensió europea, ja que ha estat presentat i discutit en universitats d'arreu el continent. Manera ha comentat a grants trets quines són les diferències entre el "turisme vell" i el "nou turisme" o turisme de masses, tot destacant la importància del sector turístic en el PIB de les economies globals i el seu impacte en l'equilibri de les balances econòmiques de molts estats.

A més, la conferència ha servit per exposar quines són les fases del cicle de vida del producte turístic i com aquest n´és d'important a la regió mediterrània: una regió que es veu obligada a innovar per aturar la davallada de vendes vers destinacions turístiques que destaquen pel seu baix preu, com les del nord d'Àfrica.