E projecte audiovisual Santes15 compta amb la participació d'estudiants d'Audiovisuals de l'EUPMt

 L’Ateneu de Caixa Laietana va estrenar el passat 9 de juny la mostra ‘Santes15’, part substancial d’un projecte audiovisual pioner promogut per la productora mataronina Clack i l’Obra Social de Caixa Laietana que explora les múltiples mirades possibles a la Festa Major de Les Santes. Al llarg dels set dies de la passada edició de la Festa Major mataronina, un equip de quinze joves realitzadors i una quarantena de creatius audiovisuals del Maresme va enregistrar diversos moments i escenes tradicionals de la celebració sota la seva particular mirada. Aquestes gravacions s’exposen ara en format de curtmetratges documentals a l’Ateneu de Caixa Laietana fins el pròxim 31 de juliol.

 
A més, el 22 de juliol s’estrenarà la pel•lícula realitzada a partir d’aquests films al Teatre Monumental de Mataró.
 
 
Projecte innovador
 
Quinze pantalles mostraran els quinze punts de vista dels diferents autors participants en el projecte audiovisual. Alguns dels curtmetratges que es podran veure a ‘Santes15’ estan realitzats, per exemple, a base d’un recull d’imatges antigues de la festa o mitjançant gravacions fetes des d’un telèfon mòbil. 
 
El conjunt dels quinze documentals es podrà adquirir en format DVD en el mateix espai de l’Ateneu de Caixa Laietana, així com en altres punts de Mataró. Aquesta és una mostra de com, una vegada més, l’exposició de Les Santes evoluciona i fa un salt qualitatiu amb l’aplicació de les noves tecnologies.
 
 
  
Aposta pel talent 
 
‘Santes15’ és un projecte promogut per la productora mataronina Clack i l’Obra Social de Caixa Laietana i amb el suport de M1TV, l’EUPMT i Can Xalant. Gran part de l’equip de professionals són joves mataronins que han treballat sota la direcció del realitzador Eloi Aymerich (Mataró, 1982), membre de la xarxa Clack Produccions. Aymerich ha coordinat l’equip per mostrar com al segle XXI Les Santes són, per damunt de tot, una autèntica i apassionada història humana construïda a base de petites vivències que giren al voltant de la festa, la tradició, la gastronomia, la ciutat, el mar i la calor de les tardes i nits d’estiu. D’aquesta manera, el projecte es converteix en una interessant plataforma per a aquests joves autors per donar a conèixer el seu talent i la seva obra.
 
La mostra audiovisual ‘Santes15’ compta amb autors consagrats com Lluís Josep Comerón, passant per realitzadors professionals del documental com Lupe Pérez, joves directors com Francesc Páez o Alex Manzanares, artistes visuals com Narcís Rovira o Xavier Roldan i alumnes dels darrers cursos del Grau en Mitjans Audiovisuals de l'EUPMt, centre del Tecnocampus Mataró-Maresme, com Oleguer Rocafull, Carles Mayol, Daniel Raja, Raquel Rodríguez o Maiol Díez.