El Dr. Gabriel Ferraté parla sobre el talent al primer Acte d'Inauguració del curs acadèmic al TCM

Avui dimecres 27 d'octubre s'ha celebrat, a l'Auditori de TecnoCampus, l'acte d'inauguració del curs acadèmic de les tres escoles del TCM: l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt), adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Escola Universitària del Maresme (EUM) i l'Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS), aquestes últimes adscrites a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La benvinguda a l'acte ha anat a càrrec de la presidenta de TecnoCampus, Alícia Romero, que ha presentat algunes xifres sobre l'estat actual dels estudis universitaris al parc. En destaca un augment de la matrícula del 40% aquest curs 2010-2011.

A continuació, el Dr. Gabriel Ferraté, president de l'Institut Cerdà, ha realitzat la lliçó inaugural, amb la ponència "Per adaptar-nos a un món canviant: formació, talent i creativitat". El Dr. Ferraté ha elogiat les línies estratègiques del Tecnocampus, vinculades a la professionalització, l'emprenedoria i la innovació, i ha reivindicat també més autonomia per les universitats, que considera que estan immerses en un marc excessivament regulador.

Per acabar, i abans del comiat de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ens ha ofert unes paraules el vicerector d'Economia, Recursos d'Informació i Relacions Institucionals de la UPF, el Dr. Daniel Serra de la Figuera, i el rector Magfc. de la UPC, el Dr. Antoni Giró. Han mencionat el segell d'excel·lència internacional que han obtingut ambdues universitats, i el Dr. Giró ha reivindicat a les administracions més confiança en les universitats, visibilitzat en un finançament més proper a Europa i més estable.

Consulteu aquí la notícia de M1tv.