"El més important per trobar bons socis és que siguin compatibles en valors"

 El passat dimecres 22 de juny es va realitzar al TecnoCampus una nova sessió dels Diàlegs Emprenedors, un espai d'intercanvi d'experiències entre persones que han emprès amb èxit nous projectes empresarials.

Aquest cop les convidades al diàleg eren Sandra Iruela, de l'empresa de disseny de fragàncies Sandir, que actualment es troba a la Incubadora del TCM, i Elena Gómez del Pozuelo, emprenedora d'èxit amb divresos projectes a l'esquena, com La Cigueña del Bebe.com, Encesta.com o Secretariasplus. També és presidenta d'Adigital, l'Associació Espanyola d'Economia Digital). L'acte va ser presentat pel Director de l’Àrea d’Empresa i Innovació del TecnoCampus, el sr. Sergi Antolí. 

A la sessió, Elena Gómez del Pozuelo va explicar les seves experiències a l'hora d'emprendre, sobretot aquelles coses que ha après a base d'errors per tal que tots els emprenedors que hi havia a la sala de públic en puguin treure profit.

Gómez del Pozuelo va destacar la importància de les xarxes socials i les possibilitats que tenen de networking per tirar endavant el teu negoci. "Dedico media hora al día a Linked In y una hora a Twitter", va dir. 

Els consells sobre els socis, l'equip i les finances també eren clars: reduir al màxim les despeses fixes, sobretot al principi del negoci, valorar-ho bé abans de contractar persones de forma fixa i escollir bé els socis, que segons Gómez del Pozuelo "han de ser compatibles en valors" per tal que hi hagi compatibilitat en allò essencial i evitar disputes. Això sí, en habilitats han de ser complementaris. 

Per acabar, Gómez del Pozuelo va afirmar: "si tenéis la oportunidad de vender la empresa, hacedlo". Segons ella, a les persones a qui agrada emprendre no els agrada tant ser empresaris, i la oportunitat de vendre permet començar altre cop amb una nova idea empresarial. 

Les sales Laia i Burriac es van omplir d'emprenedores (hi havia més dones que homes, fet que la mateixa ponent va destacar). La major part dels assistents van narrar via Twitter l'esdeveniment, mitjançant el hashtag #dialegstcm.